Algemeen

Schoolvakanties Zweden 2021 2022

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen in 2021 of 2022, is het handig om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je rekening houden met de drukte en eventuele prijsverhogingen. In dit artikel vind je een overzicht van de schoolvakanties in Zweden voor het schooljaar 2021-2022.

Herfstvakantie

De herfstvakantie in Zweden wordt ook wel de oktobervakantie genoemd en valt in week 44. In 2021 is dit van 1 november tot en met 7 november. In 2022 is dit van 31 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze week zijn veel attracties en bezienswaardigheden geopend, maar het kan wel drukker zijn dan normaal.

Kerstvakantie

De kerstvakantie in Zweden is verdeeld in twee delen. Het eerste deel begint op 23 december en duurt tot en met 26 december. Dit zijn de dagen waarop Kerstmis wordt gevierd. Het tweede deel begint op 27 december en duurt tot en met 9 januari. In deze periode zijn veel Zweden vrij en kan het druk zijn op de skipistes en in de steden.

Winter- en voorjaarsvakantie

De winter- en voorjaarsvakantie in Zweden wordt ook wel de februari- of sportvakantie genoemd. Deze vakantie valt in week 7 en 8 en duurt van 14 februari tot en met 20 februari in 2022. In sommige regio’s begint de vakantie een week eerder of later. Tijdens deze vakantie zijn veel Zweden op wintersport en kan het druk zijn in de skigebieden.

Pasen

Pasen wordt in Zweden uitgebreid gevierd en valt in het voorjaar. In 2022 valt Goede Vrijdag op 15 april en Tweede Paasdag op 18 april. Veel Zweden zijn vrij tijdens deze dagen en het kan druk zijn bij attracties en bezienswaardigheden.

Zomervakantie

De zomervakantie in Zweden begint in juni en duurt tot en met augustus. De exacte data verschillen per regio, maar over het algemeen begint de vakantie in de derde week van juni en eindigt deze in de derde week van augustus. Tijdens deze periode zijn veel Zweden op vakantie en kan het druk zijn op campings, in steden en bij attracties.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen in 2021 of 2022, is het handig om rekening te houden met de schoolvakanties. Tijdens deze periodes kan het drukker zijn dan normaal en kunnen prijzen hoger liggen. Door op de hoogte te zijn van de vakantiedata kun je je reis beter plannen en optimaal genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Rating post

Je houd misschien ook van..