Algemeen

Auto rondreis Noorwegen Zweden

Een auto rondreis door Noorwegen en Zweden is een fantastische manier om deze prachtige landen te ontdekken. Met de auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je op je eigen tempo de mooiste plekjes ontdekken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een onvergetelijke auto rondreis door Noorwegen en Zweden.

Waarom een auto rondreis door Noorwegen en Zweden?

Noorwegen en Zweden zijn twee landen die bekend staan om hun adembenemende natuur. Van de fjorden in Noorwegen tot de uitgestrekte bossen in Zweden, er is genoeg te zien en te beleven. Met een auto rondreis heb je alle vrijheid om deze prachtige landschappen te ontdekken. Bovendien kun je op deze manier ook de minder bekende plekjes bezoeken die je anders misschien zou missen.

De route

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen voor een auto rondreis door Noorwegen en Zweden. Hieronder vind je een voorbeeldroute die je langs de hoogtepunten van deze landen brengt:

Dag 1-3: Oslo

Begin je reis in de Noorse hoofdstad Oslo. Hier kun je de beroemde Opera bezoeken, het Vigelandpark bewonderen en genieten van de gezellige sfeer in de wijk Grünerløkka. Ook kun je een bezoek brengen aan het Vikingschipmuseum en het Munchmuseum.

Dag 4-5: Bergen

Vanuit Oslo kun je met de auto naar Bergen rijden. Onderweg kom je langs prachtige fjorden en berglandschappen. In Bergen kun je de beroemde Bryggen werf bezoeken en een ritje maken met de Fløibanen, een kabelbaan die je naar een prachtig uitzichtpunt brengt.

Dag 6-7: Geirangerfjord

Vanuit Bergen kun je doorrijden naar de Geirangerfjord, een van de bekendste fjorden van Noorwegen. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht en een boottocht maken over de fjord.

Dag 8-9: Ålesund

Vanuit de Geirangerfjord kun je doorrijden naar Ålesund, een stadje dat bekend staat om zijn Jugendstil-architectuur. Hier kun je een wandeling maken door de gezellige straatjes en genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Aksla-berg.

Dag 10-11: Stockholm

Vanuit Ålesund kun je met de auto naar Stockholm rijden. Onderweg kom je langs prachtige meren en bossen. In Stockholm kun je de beroemde Gamla Stan bezoeken, het Vasa Museum bewonderen en genieten van de gezellige sfeer in de wijk Södermalm.

Dag 12-13: Malmö

Vanuit Stockholm kun je doorrijden naar Malmö, een stadje in het zuiden van Zweden. Hier kun je de beroemde Öresundbrug bewonderen en genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Turning Torso.

Dag 14-15: Göteborg

Vanuit Malmö kun je doorrijden naar Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden. Hier kun je de beroemde vismarkt Feskekôrka bezoeken en genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Skansen Kronan.

Praktische tips

Als je een auto rondreis door Noorwegen en Zweden gaat maken, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg dat je auto in goede staat is en neem reserveonderdelen mee.
  • Neem warme kleding mee, ook in de zomer kan het in Noorwegen en Zweden koud zijn.
  • Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt, niet overal kun je pinnen.
  • Plan je route van tevoren en zorg dat je voldoende tijd hebt om alles te zien wat je wilt zien.
  • Houd rekening met tolwegen en veerboten, deze kunnen behoorlijk prijzig zijn.

Conclusie

Een auto rondreis door Noorwegen en Zweden is een fantastische manier om deze prachtige landen te ontdekken. Met de auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je op je eigen tempo de mooiste plekjes ontdekken. Door de prachtige natuur en de gezellige steden is deze rondreis een echte aanrader voor iedereen die van avontuur en natuur houdt.

Rating post

Je houd misschien ook van..