Algemeen

Mooiste kampeerplekken Zweden

Zweden is een prachtig land met uitgestrekte bossen, heldere meren en indrukwekkende bergen. Het is dan ook een populaire bestemming voor kampeerders. In dit artikel delen we de mooiste kampeerplekken van Zweden.

1. Söderåsens National Park

Söderåsens National Park is een van de mooiste plekken om te kamperen in Zweden. Het park ligt in het zuiden van Zweden en heeft een gevarieerd landschap met bossen, meren en heuvels. Er zijn verschillende kampeerplekken in het park, waaronder de populaire Röstånga Camping. Deze camping ligt aan de rand van het park en biedt prachtige uitzichten op de omgeving.

2. Abisko National Park

Abisko National Park is een van de meest noordelijke nationale parken van Zweden en is een geweldige plek om het noorderlicht te zien. De camping in het park ligt aan de voet van de bergen en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Er zijn verschillende wandelroutes in het park, waaronder de beroemde Kungsleden.

3. Tiveden National Park

Tiveden National Park is een van de oudste nationale parken van Zweden en heeft een uniek landschap met granieten rotsen en diepe ravijnen. Er zijn verschillende kampeerplekken in het park, waaronder de populaire Tivedstorp Camping. Deze camping ligt aan de rand van het park en biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap.

4. Vänern

Vänern is het grootste meer van Zweden en biedt tal van mogelijkheden om te kamperen. Er zijn verschillende campings rondom het meer, waaronder de populaire Gustavsfors Camping. Deze camping ligt aan de oevers van het meer en biedt prachtige uitzichten op het water.

5. Öland

Öland is een eiland aan de oostkust van Zweden en is een populaire bestemming voor kampeerders. Er zijn verschillende campings op het eiland, waaronder de populaire Ekerum Camping. Deze camping ligt aan de westkust van het eiland en biedt prachtige uitzichten op de zee.

6. Gränna

Gränna is een klein stadje aan de oostkust van Zweden en is een populaire bestemming voor kampeerders. Er zijn verschillende campings rondom het stadje, waaronder de populaire Gränna Camping. Deze camping ligt aan de oevers van het Vätternmeer en biedt prachtige uitzichten op het water.

7. Siljanmeer

Het Siljanmeer is een groot meer in het midden van Zweden en biedt tal van mogelijkheden om te kamperen. Er zijn verschillende campings rondom het meer, waaronder de populaire Leksand Strand Camping. Deze camping ligt aan de oevers van het meer en biedt prachtige uitzichten op het water.

8. Stora Sjöfallet National Park

Stora Sjöfallet National Park is een van de grootste nationale parken van Zweden en heeft een indrukwekkend landschap met bergen, gletsjers en meren. Er zijn verschillende kampeerplekken in het park, waaronder de populaire Ritsem Camping. Deze camping ligt aan de rand van het park en biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap.

9. Kebnekaise

Kebnekaise is de hoogste berg van Zweden en is een populaire bestemming voor kampeerders. Er zijn verschillende campings in de buurt van de berg, waaronder de populaire Kebnekaise Fjällstation. Deze camping ligt aan de voet van de berg en biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap.

10. Sarek National Park

Sarek National Park is een van de meest afgelegen nationale parken van Zweden en heeft een indrukwekkend landschap met bergen, gletsjers en meren. Er zijn verschillende kampeerplekken in het park, waaronder de populaire Saltoluokta Fjällstation. Deze camping ligt aan de rand van het park en biedt prachtige uitzichten op het omliggende landschap.

Conclusie

Zweden is een prachtig land met tal van mogelijkheden om te kamperen. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek in de natuur of een camping aan het water, er is voor ieder wat wils. De bovengenoemde kampeerplekken zijn slechts een greep uit het aanbod en bieden stuk voor stuk prachtige uitzichten op het omliggende landschap.

Rating post

Je houd misschien ook van..