Algemeen

Mooiste meren Zweden

Zweden staat bekend om zijn prachtige natuur en vele meren. Het land heeft meer dan 100.000 meren, waarvan sommige tot de grootste van Europa behoren. In dit artikel zullen we de mooiste meren van Zweden bespreken.

1. Vänern

Vänern is het grootste meer van Zweden en het op twee na grootste meer van Europa. Het meer heeft een oppervlakte van 5.655 km² en is gelegen in het westen van Zweden. Vänern is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder snoek, baars en forel.

2. Vättern

Vättern is het op een na grootste meer van Zweden en heeft een oppervlakte van 1.912 km². Het meer is gelegen in het zuiden van Zweden en is omringd door prachtige natuur. Vättern is een populaire bestemming voor zeilers en kajakkers. Het meer heeft ook een rijke vispopulatie, waaronder zalm en houting.

3. Mälaren

Mälaren is het op drie na grootste meer van Zweden en heeft een oppervlakte van 1.140 km². Het meer is gelegen in het midden van Zweden en is omringd door historische steden en kastelen. Mälaren is een populaire bestemming voor boottochten en watersporten. Het meer heeft ook een rijke vispopulatie, waaronder snoekbaars en brasem.

4. Siljan

Siljan is een groot meer in het midden van Zweden en heeft een oppervlakte van 354 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Siljan is ook bekend om zijn vele kleine eilanden en rotsformaties. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder forel en baars.

5. Storsjön

Storsjön is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 464 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Storsjön is ook bekend om zijn legende van het monster van het meer, genaamd Storsjöodjuret. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder snoek en baars.

6. Hornavan

Hornavan is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 220 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Hornavan is ook bekend om zijn diepte, het is namelijk het diepste meer van Zweden met een diepte van 226 meter. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder forel en houting.

7. Torneträsk

Torneträsk is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 330 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Torneträsk is ook bekend om zijn heldere water en is een populaire bestemming voor duikers. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder forel en houting.

8. Åsnen

Åsnen is een groot meer in het zuiden van Zweden en heeft een oppervlakte van 150 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Åsnen is ook bekend om zijn vele kleine eilanden en rotsformaties. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder snoek en baars.

9. Vänerns Skärgård

Vänerns Skärgård is een archipel in het grootste meer van Zweden, Vänern. De archipel bestaat uit meer dan 22.000 eilanden en is een populaire bestemming voor zeilers en kajakkers. Vänerns Skärgård is ook bekend om zijn prachtige natuur en rijke vogelpopulatie.

10. Glafsfjorden

Glafsfjorden is een groot meer in het westen van Zweden en heeft een oppervlakte van 80 km². Het meer is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Glafsfjorden is ook bekend om zijn vele kleine eilanden en rotsformaties. Het meer heeft een rijke vispopulatie, waaronder snoek en baars.

Conclusie

Zweden heeft een overvloed aan prachtige meren die allemaal hun eigen unieke kenmerken hebben. Of je nu op zoek bent naar een groot meer om te vissen en watersporten, of een klein meer om te wandelen en te genieten van de natuur, Zweden heeft voor ieder wat wils. De hierboven genoemde meren zijn slechts een kleine selectie van de vele mooie meren die Zweden te bieden heeft.

Rating post

Je houd misschien ook van..