Algemeen

Zweden Top 10: De Beste Bezienswaardigheden in Zweden

Zweden is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een unieke cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. In dit artikel zetten we de top 10 bezienswaardigheden van Zweden voor je op een rijtje.

1. Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en een van de mooiste steden van Europa. Het is gebouwd op veertien eilanden en wordt omringd door water. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals het Koninklijk Paleis, het Vasa Museum en de oude stad Gamla Stan.

2. Abisko National Park

Abisko National Park is een van de mooiste natuurgebieden van Zweden. Het park ligt in het noorden van het land en is vooral bekend om zijn prachtige uitzichten op het noorderlicht. Daarnaast kun je er wandelen, skiën en genieten van de rust en stilte van de natuur.

3. Göteborg

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden en een belangrijke havenstad. Het heeft een bruisend centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Bezienswaardigheden zijn onder andere het Maritiem Museum, het Universeum en het pretpark Liseberg.

4. Sarek National Park

Sarek National Park is een van de meest afgelegen en ongerepte natuurgebieden van Zweden. Het park ligt in het noorden van het land en is alleen te bereiken via een lange wandeling of per helikopter. Het is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

5. Malmö

Malmö is de derde grootste stad van Zweden en ligt in het zuiden van het land. Het heeft een prachtig historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Malmö, de Sint-Pieterskerk en het Malmö Konstmuseum.

6. Kungsleden

Kungsleden is een van de bekendste wandelroutes van Zweden. Het loopt door het noorden van het land en is in totaal zo’n 440 kilometer lang. Onderweg kom je langs prachtige landschappen, zoals bergen, meren en bossen.

7. Visby

Visby is een middeleeuwse stad op het eiland Gotland. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een prachtig historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Mariakathedraal, de ruïnes van de Sint-Nicolaaskerk en de stadsmuren.

8. Kiruna

Kiruna is een stad in het noorden van Zweden en staat bekend om zijn ijzerertsmijnen. Het is ook een populaire bestemming voor het noorderlicht en er zijn tal van activiteiten te doen, zoals hondensleeën, sneeuwscootertochten en ijsvissen.

9. Drottningholm Paleis

Het Drottningholm Paleis is een van de mooiste paleizen van Zweden en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt net buiten Stockholm en was vroeger de residentie van de koninklijke familie. Tegenwoordig is het open voor publiek en kun je er rondleidingen volgen.

10. Jukkasjärvi Icehotel

Het Jukkasjärvi Icehotel is een uniek hotel in het noorden van Zweden. Het is volledig gemaakt van ijs en sneeuw en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Het hotel heeft een bar, een restaurant en zelfs een kapel waar je kunt trouwen.

Conclusie

Zweden is een prachtig land met tal van bezienswaardigheden. Of je nu van natuur, cultuur of geschiedenis houdt, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft deze top 10 je geholpen bij het plannen van je volgende reis naar Zweden.

Rating post

Je houd misschien ook van..