Algemeen

Wintervakantie Zweden 2017

De wintervakantie in Zweden in 2017 belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Met zijn prachtige landschappen, besneeuwde bergen en talloze winteractiviteiten is Zweden de ideale bestemming voor een avontuurlijke en sfeervolle vakantie. Of je nu houdt van skiën, snowboarden, langlaufen of gewoon genieten van de winterse sfeer, Zweden heeft voor ieder wat wils.

Wintersportmogelijkheden

Zweden staat bekend om zijn uitstekende wintersportmogelijkheden. Met meer dan 200 skigebieden verspreid over het hele land is er altijd wel een plek waar je je favoriete wintersport kunt beoefenen. Of je nu een beginner bent of een ervaren skiër, er zijn pistes en hellingen voor alle niveaus. En het beste van alles is dat de skigebieden in Zweden vaak minder druk zijn dan die in andere populaire wintersportlanden, waardoor je meer ruimte hebt om te genieten van de sneeuw en de prachtige omgeving.

Naast skiën en snowboarden biedt Zweden ook uitstekende mogelijkheden voor langlaufen. Met meer dan 5.000 kilometer aan geprepareerde loipes is Zweden een waar paradijs voor langlaufers. Of je nu wilt genieten van een ontspannen tocht door de bossen of een uitdagende route wilt nemen, er is voor elk wat wils. En het beste van alles is dat je tijdens het langlaufen kunt genieten van de rust en stilte van de natuur, ver weg van de drukte van de skigebieden.

Winterse activiteiten

Naast de wintersportmogelijkheden biedt Zweden ook een breed scala aan andere winterse activiteiten. Een populaire activiteit is het maken van een huskysafari. Ga op avontuur met een team van enthousiaste husky’s en verken de prachtige besneeuwde landschappen. Het gevoel van de slee die door de sneeuw glijdt terwijl de husky’s voor je rennen is werkelijk magisch.

Een andere populaire activiteit is het maken van een sneeuwscootertocht. Stap op een sneeuwscooter en verken de uitgestrekte witte vlaktes van Zweden. Rijd door de bossen, over bevroren meren en geniet van het adembenemende uitzicht. Het is een avontuur dat je niet snel zult vergeten.

Daarnaast kun je ook ijsvissen, een traditionele Zweedse sauna bezoeken, sneeuwschoenwandelen, een rendiersafari maken en nog veel meer. Er is genoeg te doen om je de hele vakantie bezig te houden.

Winterse sfeer

Naast de vele activiteiten en sporten heeft Zweden tijdens de wintermaanden ook een unieke sfeer. De besneeuwde landschappen, de knusse houten huisjes en de gezellige kerstmarkten zorgen voor een magische en romantische sfeer. Geniet van een warme kop glögg, een Zweedse variant van glühwein, terwijl je langs de kraampjes struint en op zoek gaat naar leuke souvenirs.

Daarnaast zijn de winteravonden in Zweden perfect voor het spotten van het noorderlicht. Ga op een heldere avond naar buiten en kijk omhoog naar de betoverende dansende lichten aan de hemel. Het is een ervaring die je niet mag missen tijdens je wintervakantie in Zweden.

Conclusie

De wintervakantie in Zweden in 2017 biedt een breed scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu wilt skiën, snowboarden, langlaufen of genieten van de winterse sfeer, Zweden heeft voor ieder wat wils. Met zijn prachtige landschappen, talloze winteractiviteiten en unieke sfeer is Zweden de perfecte bestemming voor een wintervakantie. Dus pak je koffers en bereid je voor op een avontuurlijke en sfeervolle vakantie in Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..