Algemeen

Actieve vakanties Zweden

Zweden is een prachtig land met uitgestrekte bossen, heldere meren en ruige bergen. Het is dan ook de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, kanoën of skiën, in Zweden vind je volop mogelijkheden om actief bezig te zijn in de natuur. In dit artikel geven we je een overzicht van de leukste activiteiten en mooiste plekken voor een actieve vakantie in Zweden.

Wandelen in Zweden

Wandelen is een populaire activiteit in Zweden en dat is niet voor niets. Het land heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de mooiste wandelgebieden is Sarek National Park, gelegen in het noorden van Zweden. Hier vind je uitgestrekte wildernis, hoge bergen en gletsjers. Ook de Kungsleden, oftewel de Koningsroute, is een populaire wandelroute. Deze loopt door het noorden van Zweden en is in totaal zo’n 440 kilometer lang. Je kunt er voor kiezen om een deel van de route te lopen of de hele route af te leggen.

Fietsen in Zweden

Fietsen is een andere populaire activiteit in Zweden. Het land heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en rustige wegen, waardoor het een veilige bestemming is voor fietsers. Een van de mooiste fietsroutes is de Kattegattleden, die langs de westkust van Zweden loopt. Deze route is in totaal zo’n 370 kilometer lang en voert langs prachtige kustlandschappen, pittoreske vissersdorpjes en historische steden. Ook de Sverigeleden, oftewel de Zweedse route, is een aanrader. Deze route is in totaal zo’n 5000 kilometer lang en voert door heel Zweden.

Kanoën in Zweden

Kanoën is een geweldige manier om de natuur van Zweden te ontdekken. Het land heeft duizenden meren en rivieren, waardoor er volop mogelijkheden zijn om te kanoën. Een van de mooiste gebieden om te kanoën is het Värmland-merengebied, gelegen in het westen van Zweden. Hier vind je talloze meren en rivieren, omringd door uitgestrekte bossen en heuvels. Ook het Siljan-meer, gelegen in het hart van Zweden, is een populaire bestemming voor kanoërs. Dit meer is omringd door pittoreske dorpjes en biedt prachtige uitzichten.

Skiën in Zweden

Als je van wintersport houdt, is Zweden een geweldige bestemming. Het land heeft talloze skigebieden, variërend van kleine familiegebieden tot grote skiresorts. Een van de mooiste skigebieden is Åre, gelegen in het midden van Zweden. Dit gebied heeft meer dan 100 pistes en biedt volop mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Ook het Sälen-gebied, gelegen in het zuiden van Zweden, is een populaire bestemming voor wintersporters. Hier vind je meer dan 100 pistes en talloze langlaufloipes.

Overnachten in de natuur

Als je een actieve vakantie in Zweden wilt beleven, is het natuurlijk ook belangrijk om een goede accommodatie te hebben. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om te overnachten in de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen op een van de vele campings of in een van de nationale parken. Ook zijn er talloze vakantiehuizen en cabins te huur, vaak gelegen in afgelegen gebieden midden in de natuur. Een andere leuke optie is om te overnachten in een boomhut of een iglo. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige natuur van Zweden.

Conclusie

Zweden is een geweldige bestemming voor een actieve vakantie. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, kanoën of skiën, in Zweden vind je volop mogelijkheden om actief bezig te zijn in de natuur. Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden, fietspaden en rustige wegen, duizenden meren en rivieren en talloze skigebieden is er voor ieder wat wils. En met de vele mogelijkheden om te overnachten in de natuur, kun je optimaal genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Rating post

Je houd misschien ook van..