Algemeen

Zweden overnachten: de mooiste plekjes om te verblijven

Zweden is een prachtig land met een overvloed aan natuur, cultuur en geschiedenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Zweden. Maar waar moet je nu precies overnachten tijdens je verblijf in dit mooie land? In dit artikel geven we je een overzicht van de mooiste plekjes om te verblijven in Zweden.

1. Kamperen in de Zweedse natuur

Een van de beste manieren om van de Zweedse natuur te genieten is door te kamperen. Zweden heeft een uitgebreid netwerk van campings en kampeerterreinen, waar je kunt genieten van de rust en de stilte van de Zweedse natuur. Enkele van de mooiste plekjes om te kamperen zijn:

 • Laponia: dit is een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa, en biedt een prachtig decor voor een kampeervakantie.
 • Kebnekaise: dit is de hoogste berg van Zweden, en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving.
 • Abisko National Park: dit park is vooral bekend om zijn noorderlicht, maar biedt ook prachtige wandelroutes en kampeerplekken.

2. Overnachten in een Zweedse stuga

Een stuga is een traditioneel Zweeds huisje, dat vaak wordt verhuurd aan toeristen. Het is een ideale manier om de Zweedse cultuur en levensstijl te ervaren. Enkele van de mooiste stugas om te verblijven zijn:

 • Stuga in de bossen: deze stuga’s zijn vaak gelegen in de bossen, en bieden een prachtig uitzicht op de natuur.
 • Stuga aan het water: deze stuga’s zijn vaak gelegen aan een meer of rivier, en bieden de mogelijkheid om te vissen of te zwemmen.
 • Stuga op een boerderij: deze stuga’s zijn vaak gelegen op een boerderij, en bieden de mogelijkheid om het boerenleven van dichtbij te ervaren.

3. Overnachten in een Zweeds kasteel

Zweden heeft een rijke geschiedenis, en dat is te zien aan de vele kastelen en landhuizen die het land rijk is. Enkele van de mooiste kastelen om te verblijven zijn:

 • Gripsholm Castle: dit kasteel is gelegen aan het Mälarmeer, en biedt prachtige uitzichten over het water.
 • Tjolöholm Castle: dit kasteel is gelegen aan de westkust van Zweden, en biedt een prachtig uitzicht op de zee.
 • Läckö Castle: dit kasteel is gelegen aan het Vänernmeer, en biedt een prachtig uitzicht over het water en de omgeving.

4. Overnachten in een Zweeds hotel

Zweden heeft een uitgebreid aanbod aan hotels, van eenvoudige budgethotels tot luxe vijfsterrenhotels. Enkele van de mooiste hotels om te verblijven zijn:

 • Icehotel: dit hotel is gelegen in het noorden van Zweden, en biedt de mogelijkheid om te overnachten in een kamer van ijs en sneeuw.
 • Treehotel: dit hotel is gelegen in het noorden van Zweden, en biedt de mogelijkheid om te overnachten in een boomhut.
 • Grand Hotel Stockholm: dit hotel is gelegen in het hart van Stockholm, en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Conclusie

Zweden is een prachtig land met een overvloed aan natuur, cultuur en geschiedenis. Of je nu wilt kamperen in de Zweedse natuur, wilt overnachten in een Zweedse stuga, een Zweeds kasteel wilt bezoeken of wilt verblijven in een Zweeds hotel, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van de mooiste plekjes om te verblijven tijdens je verblijf in Zweden.

Rating post

Je houd misschien ook van..