Algemeen

Meren Zweden: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

Zweden staat bekend om zijn prachtige natuur en adembenemende landschappen. Een van de meest opvallende kenmerken van het Zweedse landschap zijn de talloze meren die het land rijk is. Met meer dan 100.000 meren is Zweden een paradijs voor natuurliefhebbers en watersporters. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste meren van Zweden.

1. Vänern

Vänern is het grootste meer van Zweden en het op twee na grootste meer van Europa. Het meer heeft een oppervlakte van maar liefst 5.655 km² en is daarmee groter dan de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg bij elkaar. Vänern is gelegen in het zuidwesten van Zweden en is omringd door prachtige natuur. Het meer is een populaire bestemming voor vissers en watersporters.

2. Vättern

Vättern is het op een na grootste meer van Zweden en heeft een oppervlakte van 1.912 km². Het meer is gelegen in het zuiden van Zweden en is omringd door prachtige bossen en bergen. Vättern is een populaire bestemming voor zeilers en kajakkers. Het meer staat ook bekend om zijn heldere water en is een populaire duikbestemming.

3. Mälaren

Mälaren is het op drie na grootste meer van Zweden en heeft een oppervlakte van 1.140 km². Het meer is gelegen in het midden van Zweden en is omringd door prachtige natuur en historische steden. Mälaren is een populaire bestemming voor watersporters en vissers. Het meer is ook een belangrijke bron van drinkwater voor de regio Stockholm.

4. Siljan

Siljan is een groot meer in het midden van Zweden en heeft een oppervlakte van 354 km². Het meer is gelegen in de provincie Dalarna en is omringd door prachtige bossen en bergen. Siljan is een populaire bestemming voor toeristen en watersporters. Het meer staat ook bekend om zijn unieke vorm, die is ontstaan door een meteorietinslag miljoenen jaren geleden.

5. Storsjön

Storsjön is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 464 km². Het meer is gelegen in de provincie Jämtland en is omringd door prachtige bergen en bossen. Storsjön is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Het meer staat ook bekend om zijn legende van het monster van Storsjön, dat volgens de verhalen in het meer zou leven.

6. Hornavan

Hornavan is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 220 km². Het meer is gelegen in de provincie Norrbotten en is omringd door prachtige bergen en bossen. Hornavan is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Het meer staat ook bekend om zijn diepte, met een maximale diepte van maar liefst 230 meter.

7. Torneträsk

Torneträsk is een groot meer in het noorden van Zweden en heeft een oppervlakte van 330 km². Het meer is gelegen in de provincie Norrbotten en is omringd door prachtige bergen en bossen. Torneträsk is een populaire bestemming voor vissers en watersporters. Het meer staat ook bekend om zijn heldere water en is een populaire duikbestemming.

8. Åsunden

Åsunden is een groot meer in het zuiden van Zweden en heeft een oppervlakte van 64 km². Het meer is gelegen in de provincie Västra Götaland en is omringd door prachtige natuur en historische steden. Åsunden is een populaire bestemming voor watersporters en vissers. Het meer staat ook bekend om zijn vele eilanden en rotsen, die het een uniek karakter geven.

9. Vänerns Skärgård

Vänerns Skärgård is een archipel in het grootste meer van Zweden, Vänern. De archipel bestaat uit meer dan 22.000 eilanden en is daarmee een van de grootste archipels ter wereld. Vänerns Skärgård is een populaire bestemming voor zeilers en kajakkers. De archipel staat ook bekend om zijn unieke flora en fauna.

10. Glaskogen

Glaskogen is een groot natuurgebied in het westen van Zweden en is gelegen rondom het meer Glaskogen. Het natuurgebied bestaat uit prachtige bossen, meren en rivieren en is een populaire bestemming voor wandelaars en kampeerders. Glaskogen is ook een populaire bestemming voor vissers en watersporters.

Conclusie

Zweden is een land met een rijke natuur en talloze meren. Of je nu een liefhebber bent van watersport, vissen, wandelen of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Zweden heeft voor ieder wat wils. De meren van Zweden zijn een unieke en onvergetelijke ervaring en een must-see voor iedereen die het land bezoekt.

Rating post

Je houd misschien ook van..