Algemeen

Zweden vliegen: alles wat je moet weten over vliegen naar Zweden

Als je naar Zweden wilt reizen, is vliegen een van de snelste en meest comfortabele manieren om er te komen. Zweden heeft verschillende luchthavens die internationale vluchten ontvangen, waaronder Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport en Malmö Airport. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vliegen naar Zweden.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Zweden?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Zweden vliegen, waaronder:

 • SAS
 • Norwegian
 • KLM
 • Lufthansa
 • British Airways
 • Air France

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten naar Zweden aan, afhankelijk van de luchthaven van vertrek en de bestemming in Zweden.

Vanuit welke landen kun je naar Zweden vliegen?

Je kunt vanuit verschillende landen naar Zweden vliegen, waaronder:

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Verenigd Koninkrijk
 • Spanje
 • Italië
 • Denemarken
 • Noorwegen

De meeste vluchten naar Zweden vertrekken vanuit grote luchthavens in Europa, zoals Schiphol, Frankfurt, Parijs en Londen.

Welke luchthavens zijn er in Zweden?

Zweden heeft verschillende luchthavens die internationale vluchten ontvangen. De belangrijkste luchthavens zijn:

 • Stockholm Arlanda Airport
 • Göteborg Landvetter Airport
 • Malmö Airport
 • Stockholm Bromma Airport
 • Umeå Airport
 • Luleå Airport
 • Visby Airport

Stockholm Arlanda Airport is de grootste luchthaven van Zweden en ligt op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Stockholm. Het is de belangrijkste hub van SAS en biedt vluchten naar bestemmingen over de hele wereld.

Göteborg Landvetter Airport is de op een na grootste luchthaven van Zweden en ligt op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Göteborg. Het biedt vluchten naar bestemmingen in Europa en Noord-Amerika.

Malmö Airport is de derde grootste luchthaven van Zweden en ligt op ongeveer 28 kilometer ten oosten van Malmö. Het biedt vluchten naar bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten.

Hoe lang duurt een vlucht naar Zweden?

De vluchttijd naar Zweden hangt af van de luchthaven van vertrek en de bestemming in Zweden. Over het algemeen duurt een vlucht vanuit Nederland naar Stockholm ongeveer 2 uur en 15 minuten, terwijl een vlucht naar Göteborg ongeveer 2 uur en 30 minuten duurt.

Wat zijn de kosten van een vlucht naar Zweden?

De kosten van een vlucht naar Zweden hangen af van verschillende factoren, zoals de luchthaven van vertrek, de bestemming in Zweden, de luchtvaartmaatschappij en het seizoen. Over het algemeen kun je een retourvlucht naar Zweden boeken vanaf ongeveer €100,-.

Welke documenten heb je nodig om naar Zweden te vliegen?

Als je naar Zweden vliegt, heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Als je geen EU-burger bent, heb je mogelijk ook een visum nodig. Controleer altijd de meest recente informatie over de vereiste documenten voordat je naar Zweden reist.

Wat zijn de regels voor bagage op vluchten naar Zweden?

De regels voor bagage op vluchten naar Zweden verschillen per luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen mag je één stuk handbagage meenemen en één stuk ruimbagage. De maximale afmetingen en gewichten van de bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij, dus controleer altijd de bagageregels voordat je gaat vliegen.

Conclusie

Vliegen naar Zweden is een snelle en comfortabele manier om naar dit prachtige land te reizen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Zweden vliegen en er zijn verschillende luchthavens in Zweden die internationale vluchten ontvangen. Controleer altijd de meest recente informatie over de vereiste documenten en bagageregels voordat je gaat vliegen.

Rating post

Je houd misschien ook van..