Algemeen

Zweden schoolvakanties 2021

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen in 2021 en je hebt kinderen die nog naar school gaan, dan is het handig om te weten wanneer de schoolvakanties zijn. In dit artikel geven we een overzicht van de schoolvakanties in Zweden in 2021.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie in Zweden wordt ook wel de sportlov genoemd en vindt plaats in week 8 of 9, afhankelijk van de regio. In 2021 is de sportlov in de volgende weken:

  • Regio Stockholm: 22 februari – 28 februari
  • Regio Göteborg: 15 februari – 21 februari
  • Regio Malmö: 22 februari – 28 februari

Tijdens de sportlov gaan veel Zweden op wintersport of andere activiteiten doen in de sneeuw. Het is dan ook een populaire periode om naar Zweden te reizen als je van wintersport houdt.

Pasen

In Zweden hebben ze geen officiële paasvakantie, maar veel scholen zijn wel gesloten op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag. Dit jaar valt Pasen op 4 en 5 april.

Zomervakantie

De zomervakantie in Zweden is verdeeld in verschillende periodes, afhankelijk van de regio. Over het algemeen begint de zomervakantie in Zweden in juni en duurt tot en met augustus. Hieronder vind je een overzicht van de zomervakantie in de verschillende regio’s:

  • Regio Stockholm: 7 juni – 22 augustus
  • Regio Göteborg: 14 juni – 22 augustus
  • Regio Malmö: 14 juni – 22 augustus

Het is goed om te weten dat veel Zweden in juli op vakantie gaan, dus als je in deze periode naar Zweden wilt reizen, is het handig om op tijd te boeken.

Herfstvakantie

De herfstvakantie in Zweden wordt ook wel de höstlov genoemd en vindt plaats in week 44, wat meestal eind oktober of begin november is. In 2021 is de höstlov in de volgende weken:

  • Regio Stockholm: 1 november – 7 november
  • Regio Göteborg: 25 oktober – 31 oktober
  • Regio Malmö: 25 oktober – 31 oktober

Tijdens de höstlov gaan veel Zweden op vakantie naar het buitenland of doen ze activiteiten in eigen land, zoals wandelen in de natuur of het bezoeken van musea.

Kerstvakantie

De kerstvakantie in Zweden begint meestal rond 20 december en duurt tot begin januari. De exacte data verschillen per regio en school, dus het is goed om dit van tevoren te checken als je naar Zweden reist tijdens de kerstperiode.

De kerstperiode is een gezellige tijd in Zweden, met veel kerstmarkten en andere activiteiten. Ook wordt er veel tijd doorgebracht met familie en vrienden.

Conclusie

Als je naar Zweden reist in 2021 en je hebt kinderen die nog naar school gaan, is het handig om te weten wanneer de schoolvakanties zijn. Zo kun je je reis plannen op basis van de vakantieperiodes en voorkom je dat je voor gesloten deuren staat. In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de schoolvakanties in Zweden in 2021, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Rating post

Je houd misschien ook van..