Algemeen

Schoolvakanties Zweden 2021

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen in 2021 en je hebt kinderen, dan is het handig om te weten wanneer de schoolvakanties zijn. In dit artikel geven we een overzicht van de schoolvakanties in Zweden in 2021.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie in Zweden wordt ook wel de sportlov genoemd en vindt plaats in week 8 of 9, afhankelijk van de regio. In 2021 is de voorjaarsvakantie als volgt:

 • Regio Stockholm: 22 februari – 26 februari
 • Regio Göteborg: 15 februari – 19 februari
 • Regio Malmö: 22 februari – 26 februari

Tijdens de sportlov gaan veel Zweden op wintersport of andere sportieve activiteiten doen. Het is dan ook een populaire periode om naar Zweden te reizen voor een wintersportvakantie.

Pasen

Pasen wordt in Zweden uitgebreid gevierd en valt in 2021 op 4 en 5 april. Veel Zweden hebben dan vrij van werk en school. Het is een gezellige periode om naar Zweden te reizen en de Zweedse tradities rondom Pasen te ervaren.

Zomervakantie

De zomervakantie in Zweden is verdeeld in verschillende periodes, afhankelijk van de regio. Over het algemeen begint de zomervakantie in Zweden in juni en duurt tot en met augustus. In 2021 zijn de zomervakanties als volgt:

 • Regio Stockholm: 7 juni – 20 augustus
 • Regio Göteborg: 14 juni – 20 augustus
 • Regio Malmö: 14 juni – 20 augustus

Tijdens de zomervakantie gaan veel Zweden op vakantie naar het buitenland of naar hun zomerhuisje. Ook is het een populaire periode om naar Zweden te reizen voor een zomervakantie.

Herfstvakantie

De herfstvakantie in Zweden wordt ook wel de höstlov genoemd en vindt plaats in week 44, afhankelijk van de regio. In 2021 is de herfstvakantie als volgt:

 • Regio Stockholm: 1 november – 5 november
 • Regio Göteborg: 25 oktober – 29 oktober
 • Regio Malmö: 25 oktober – 29 oktober

Tijdens de höstlov gaan veel Zweden op vakantie naar het buitenland of naar hun zomerhuisje. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals sportkampen en workshops.

Kerstvakantie

De kerstvakantie in Zweden is verdeeld in verschillende periodes, afhankelijk van de regio. Over het algemeen begint de kerstvakantie in Zweden rond 20 december en duurt tot en met begin januari. In 2021 zijn de kerstvakanties als volgt:

 • Regio Stockholm: 20 december – 7 januari
 • Regio Göteborg: 20 december – 7 januari
 • Regio Malmö: 20 december – 7 januari

Tijdens de kerstvakantie worden er veel activiteiten georganiseerd in Zweden, zoals kerstmarkten en winterfestivals. Ook is het een gezellige periode om naar Zweden te reizen en de Zweedse kersttradities te ervaren.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen in 2021 en je hebt kinderen, dan is het handig om rekening te houden met de schoolvakanties. Zo kun je je reis plannen op een moment dat het voor jou en je gezin het meest geschikt is. De schoolvakanties in Zweden zijn verdeeld over het jaar en bieden voor ieder wat wils, of je nu van wintersport houdt of juist van de zomerzon.

Rating post

Je houd misschien ook van..