Algemeen

Reis Zweeds Lapland

Ben je op zoek naar een unieke reiservaring? Dan is een reis naar Zweeds Lapland zeker iets voor jou! Zweeds Lapland is een prachtige regio in het noorden van Zweden, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur, het noorderlicht en de Sami-cultuur. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een reis naar Zweeds Lapland.

Wanneer kun je het beste naar Zweeds Lapland reizen?

Als je het noorderlicht wilt zien, kun je het beste tussen september en maart naar Zweeds Lapland reizen. In deze periode zijn de nachten lang genoeg en is de kans op het zien van het noorderlicht het grootst. Wil je graag wandelen of andere buitenactiviteiten ondernemen? Dan kun je het beste in de zomermaanden naar Zweeds Lapland reizen. In deze periode is het weer aangenaam en kun je genieten van de prachtige natuur.

Wat kun je doen in Zweeds Lapland?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een reis naar Zweeds Lapland. Hieronder hebben we een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet:

 • Wandelen: Zweeds Lapland heeft prachtige wandelroutes door de bergen en bossen. Je kunt hier genieten van de ongerepte natuur en de rust.
 • Noorderlicht spotten: Zweeds Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Ga op pad met een gids en ontdek de magie van het noorderlicht.
 • Huskytochten: Maak een tocht met husky’s door de besneeuwde landschappen van Zweeds Lapland. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.
 • Sneeuwscootertochten: Ontdek de uitgestrekte landschappen van Zweeds Lapland op een sneeuwscooter. Een avontuurlijke activiteit die geschikt is voor jong en oud.
 • Sami-cultuur ontdekken: Zweeds Lapland is de thuisbasis van de Sami, een inheems volk dat al duizenden jaren in deze regio woont. Ontdek de rijke cultuur en tradities van de Sami tijdens een bezoek aan een Sami-dorp.

Waar kun je overnachten in Zweeds Lapland?

Er zijn verschillende accommodaties waar je kunt overnachten tijdens een reis naar Zweeds Lapland. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

 • Iglo’s: Overnacht in een iglo en geniet van het prachtige uitzicht op het noorderlicht. Sommige iglo’s hebben zelfs een glazen dak, zodat je het noorderlicht vanuit je bed kunt bewonderen.
 • Houten blokhutten: Verblijf in een traditionele houten blokhut en geniet van de rust en stilte van Zweeds Lapland.
 • Hotels: Er zijn verschillende hotels in Zweeds Lapland waar je kunt overnachten. Sommige hotels hebben zelfs een eigen spa en wellnesscentrum.
 • Sami-tenten: Wil je graag de Sami-cultuur ervaren? Dan kun je overnachten in een traditionele Sami-tent, ook wel een lavvu genoemd.

Hoe kom je in Zweeds Lapland?

Er zijn verschillende manieren om in Zweeds Lapland te komen. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

 • Vliegtuig: Je kunt naar Zweeds Lapland vliegen vanuit verschillende Europese steden. De luchthaven van Kiruna is de grootste luchthaven in Zweeds Lapland.
 • Auto: Als je met de auto naar Zweeds Lapland wilt reizen, kun je het beste via Zweden rijden. De afstand vanaf Stockholm naar Kiruna is ongeveer 1000 kilometer.
 • Trein: Er rijden treinen vanuit Stockholm naar Kiruna. De treinreis duurt ongeveer 17 uur.

Conclusie

Een reis naar Zweeds Lapland is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu wilt wandelen, het noorderlicht wilt zien of de Sami-cultuur wilt ontdekken, Zweeds Lapland heeft voor ieder wat wils. Er zijn verschillende accommodaties waar je kunt overnachten en er zijn verschillende manieren om in Zweeds Lapland te komen. Wacht niet langer en boek jouw reis naar Zweeds Lapland!

Rating post

Je houd misschien ook van..