Algemeen

Met de auto naar Zweden zonder overtocht

Veel mensen denken bij een vakantie naar Zweden al snel aan het nemen van een veerboot. Maar wist je dat het ook mogelijk is om met de auto naar Zweden te reizen zonder een overtocht te maken? In dit artikel vertellen we je alles over deze optie en geven we je handige tips voor een geslaagde autovakantie naar Zweden.

De route

De meest voor de hand liggende route om met de auto naar Zweden te reizen zonder overtocht is via Denemarken. Vanuit Nederland rijd je via Duitsland naar Denemarken, waar je de brug over de Sont naar Zweden neemt. Deze brug, de Øresundsbron, verbindt Kopenhagen met Malmö en is ruim 16 kilometer lang. Het is een tolweg, dus houd hier rekening mee in je budget.

Een andere optie is om via Duitsland en Polen naar Zweden te rijden. Deze route is iets langer, maar kan wel voordeliger zijn omdat je geen tol hoeft te betalen. Ook kun je onderweg mooie steden als Berlijn en Warschau bezoeken.

De voorbereiding

Voordat je met de auto naar Zweden gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg dat je auto in goede staat is en laat hem eventueel nakijken bij een garage. Vergeet ook niet om een goede wegenkaart of navigatiesysteem mee te nemen.

Daarnaast is het handig om te weten dat je in Zweden altijd met dimlicht moet rijden, ook overdag. Ook zijn winterbanden verplicht van 1 december tot 31 maart en is het aan te raden om sneeuwkettingen mee te nemen voor het geval van sneeuwval.

De kosten

Met de auto naar Zweden reizen zonder overtocht kan voordeliger zijn dan met de veerboot. Je bespaart immers de kosten van de overtocht en kunt zelf bepalen waar en wanneer je stopt onderweg. Wel moet je rekening houden met tolwegen en eventuele kosten voor overnachtingen onderweg.

De tol voor de Øresundsbron bedraagt ongeveer €50,- enkele reis. Ook zijn er tolwegen in Denemarken en Zweden waar je rekening mee moet houden. Overnachten onderweg kan bijvoorbeeld in een hotel of op een camping. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in Scandinavië over het algemeen hoger liggen dan in Nederland.

De bezienswaardigheden

Met de auto naar Zweden reizen zonder overtocht biedt je de mogelijkheid om onderweg mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Zo kun je in Denemarken bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Kopenhagen, met bezienswaardigheden als de Kleine Zeemeermin en het Tivoli pretpark.

Ook in Zweden zijn er genoeg mooie plekken om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Hier kun je onder andere het Koninklijk Paleis en het Vasa Museum bezoeken. Ook de Zweedse natuur is prachtig, met uitgestrekte bossen, meren en fjorden.

De voordelen

Met de auto naar Zweden reizen zonder overtocht heeft verschillende voordelen. Zo kun je zelf bepalen waar en wanneer je stopt onderweg en ben je niet afhankelijk van de vertrektijden van de veerboot. Ook kun je meer bagage meenemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat.

Daarnaast is het een mooie manier om onderweg verschillende landen te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Ook kun je op deze manier gemakkelijk je eigen fietsen meenemen, zodat je ter plaatse mooie fietstochten kunt maken.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het reizen met de auto naar Zweden zonder overtocht. Zo kan het een lange reis zijn, afhankelijk van waar je vertrekt en waar je naartoe gaat in Zweden. Ook moet je rekening houden met tolwegen en eventuele overnachtingskosten onderweg.

Daarnaast kan het rijden in Scandinavië soms wat uitdagend zijn, bijvoorbeeld door de winterse omstandigheden. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent en de juiste uitrusting bij je hebt.

Conclusie

Met de auto naar Zweden reizen zonder overtocht is een mooie manier om verschillende landen te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Het biedt je de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je stopt onderweg en is vaak voordeliger dan met de veerboot. Wel moet je rekening houden met tolwegen en eventuele overnachtingskosten onderweg, en is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan.

Rating post

Je houd misschien ook van..