Algemeen

Zomervakantie Zweden 2017

De zomervakantie in Zweden in 2017 was een geweldige ervaring voor vele reizigers. Zweden is een prachtig land met adembenemende natuur, historische steden en een unieke cultuur. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, ontspanning in de natuur of het verkennen van charmante dorpjes, Zweden heeft voor ieder wat wils.

Natuurpracht

Een van de hoogtepunten van de zomervakantie in Zweden is de overweldigende natuur. Het land staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en majestueuze bergen. Tijdens je vakantie kun je genieten van prachtige wandelingen door nationale parken zoals Abisko, Sarek en Kungsleden. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult versteld staan van de adembenemende uitzichten die je onderweg tegenkomt.

Daarnaast biedt Zweden ook talloze mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Je kunt kajakken op de vele meren en rivieren, zeilen langs de kustlijn of zelfs wildwaterraften in de snelle stromen. De zomermaanden zijn perfect voor een verfrissende duik in het heldere water of om te genieten van een ontspannen boottochtje.

Historische steden

Tijdens je zomervakantie in Zweden is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan enkele historische steden. Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een absolute must-see. Deze prachtige stad is gebouwd op veertien eilanden en wordt omringd door water. Je kunt er genieten van de sfeervolle oude stad, Gamla Stan, met zijn smalle straatjes en kleurrijke gebouwen. Daarnaast zijn er talloze musea, parken en winkels om te verkennen.

Een andere interessante stad is Göteborg, gelegen aan de westkust van Zweden. Deze stad heeft een bruisende sfeer en biedt een mix van moderne architectuur en historische gebouwen. Breng een bezoek aan de populaire vismarkt, Feskekôrka, of maak een wandeling langs de pittoreske grachten. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Liseberg, het grootste pretpark van Scandinavië.

Charmante dorpjes

Naast de grote steden heeft Zweden ook vele charmante dorpjes die het ontdekken waard zijn. Een van deze dorpjes is Kiruna, gelegen in het noorden van Zweden. Dit dorp staat bekend om zijn prachtige landschap en de mogelijkheid om het noorderlicht te zien. Breng een bezoek aan de beroemde ijzermijn van Kiruna of maak een huskytocht door de besneeuwde bossen.

Een ander pittoresk dorpje is Ystad, gelegen aan de zuidkust van Zweden. Dit dorpje staat bekend om zijn charmante vakwerkhuizen en smalle straatjes. Maak een wandeling langs de kustlijn, bezoek de middeleeuwse kerk of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants.

Conclusie

De zomervakantie in Zweden in 2017 was een onvergetelijke ervaring voor vele reizigers. Het land biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid, historische steden en charmante dorpjes. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, Zweden heeft voor ieder wat wils. Plan je volgende zomervakantie naar Zweden en ontdek zelf de magie van dit prachtige land.

Rating post

Je houd misschien ook van..