Algemeen

Met de auto naar Malmö

Ben je van plan om binnenkort naar Malmö te reizen en wil je dit doen met de auto? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om veilig en comfortabel met de auto naar Malmö te reizen.

De route naar Malmö

De snelste route naar Malmö vanuit Nederland is via de E20. Deze snelweg loopt vanaf Amsterdam via Utrecht, Arnhem, Oberhausen, Hannover, Hamburg en Kopenhagen naar Malmö. De totale afstand bedraagt ongeveer 1000 kilometer en de reistijd is ongeveer 10 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte en eventuele tussenstops.

Als je vanuit het zuiden van Nederland komt, kun je er ook voor kiezen om via Duitsland en Denemarken te rijden. In dat geval rijd je via de A7 en de A1 naar Hamburg en vervolgens via de A7 en de E45 naar Kolding en Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen volg je dan de E20 naar Malmö.

Verkeersregels in Zweden

Als je met de auto naar Malmö reist, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Zweden. Hieronder vind je een aantal belangrijke regels:

  • In Zweden rijdt men aan de rechterkant van de weg.
  • De maximumsnelheid op snelwegen is 110 km/u, op andere wegen is dit meestal 70 km/u.
  • Het is verplicht om overdag met dimlicht te rijden.
  • Alcohol achter het stuur is absoluut verboden. De toegestane limiet is 0,2 promille.
  • Het is verplicht om een veiligheidsvest en een gevarendriehoek in de auto te hebben.

Tolwegen en milieuzones

In Zweden zijn er geen tolwegen op de route naar Malmö. Wel zijn er enkele bruggen en tunnels waarvoor tol betaald moet worden, zoals de Øresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö. De tol voor deze brug bedraagt ongeveer €50,- en kan online of ter plaatse betaald worden.

Daarnaast zijn er in sommige steden in Zweden milieuzones ingesteld. In deze zones zijn alleen voertuigen toegestaan die aan bepaalde milieueisen voldoen. Als je met een oudere auto naar Malmö reist, is het dus verstandig om te controleren of je de milieuzones mag betreden.

Parkeren in Malmö

In Malmö zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Zo zijn er parkeergarages, parkeerterreinen en parkeerplaatsen op straat. De tarieven variëren per locatie en zijn over het algemeen hoger in het centrum van de stad. Het is daarom aan te raden om je auto buiten het centrum te parkeren en vervolgens het openbaar vervoer te nemen naar het centrum.

Conclusie

Met de auto naar Malmö reizen is een goede optie als je graag de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels in Zweden en dat je eventuele tolwegen en milieuzones in de gaten houdt. Parkeren in Malmö kan duur zijn, dus het is aan te raden om je auto buiten het centrum te parkeren en vervolgens het openbaar vervoer te nemen.

Rating post

Je houd misschien ook van..