Algemeen

Top 10 Bezienswaardigheden Zweden

Zweden is een prachtig land met een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Het heeft veel te bieden aan toeristen, van historische bezienswaardigheden tot prachtige landschappen. Hier is een lijst van de top 10 bezienswaardigheden in Zweden:

1. Stockholm

De hoofdstad van Zweden, Stockholm, is een absolute must-see. Het is een stad die bestaat uit veertien eilanden en wordt omringd door water. Het historische centrum, Gamla Stan, is een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra ter wereld. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en prachtige kerken.

2. Göteborg

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden en staat bekend om zijn bruisende cultuur en levendige atmosfeer. Het heeft een prachtige haven, waar je kunt genieten van een boottocht en kunt wandelen langs de kade. Daarnaast heeft Göteborg ook veel interessante musea, zoals het Universeum en het Museum of World Culture.

3. Malmö

Malmö is een moderne stad met een rijke geschiedenis. Het is gelegen in het zuiden van Zweden, vlakbij de Deense grens. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Malmö is de Turning Torso, een indrukwekkende wolkenkrabber die een symbool is geworden voor de stad.

4. Kiruna

Als je geïnteresseerd bent in het noorderlicht, dan is Kiruna de place to be. Deze stad in het noorden van Zweden ligt boven de poolcirkel en biedt de perfecte omstandigheden om dit natuurverschijnsel te bewonderen. Daarnaast kun je in Kiruna ook een bezoek brengen aan de ijzermijn, de grootste ondergrondse ijzermijn ter wereld.

5. Uppsala

Uppsala is een historische stad met een van de oudste universiteiten van Scandinavië. Het heeft een prachtige kathedraal, de Uppsala Domkyrka, die dateert uit de 13e eeuw. Daarnaast kun je in Uppsala ook het Gustavianum bezoeken, een museum dat is gevestigd in het oudste gebouw van de universiteit.

6. Gotland

Gotland is een eiland in de Oostzee en staat bekend om zijn middeleeuwse stad, Visby. Deze stad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft prachtige stadsmuren en smalle straatjes. Gotland heeft ook mooie stranden en een rustige sfeer, waardoor het een populaire vakantiebestemming is.

7. Abisko National Park

Abisko National Park is een van de mooiste natuurgebieden van Zweden. Het is gelegen in het noorden van het land en biedt spectaculaire uitzichten op bergen, meren en watervallen. Het park is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur.

8. Drottningholm Palace

Het Drottningholm Palace is het koninklijke paleis van Zweden en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis is gelegen aan de rand van Stockholm en is een van de best bewaarde koninklijke paleizen in Europa. Het heeft prachtige tuinen, een barok theater en een Chinese paviljoen.

9. Icehotel

Het Icehotel is een unieke accommodatie in het dorp Jukkasjärvi, in het noorden van Zweden. Het hotel is volledig gemaakt van ijs en sneeuw en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Je kunt hier overnachten in een ijssuite, een drankje nemen in de ijsbar en zelfs trouwen in de ijskapel.

10. Vasa Museum

Het Vasa Museum is een van de meest populaire musea van Zweden. Het is gevestigd in Stockholm en herbergt het enige 17e-eeuwse oorlogsschip ter wereld dat bijna volledig intact is gebleven. Het schip, genaamd Vasa, zonk in 1628 en werd pas in 1961 weer ontdekt. Het museum vertelt het verhaal van het schip en zijn tragische ondergang.

Dit waren de top 10 bezienswaardigheden in Zweden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of cultuur, Zweden heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om deze prachtige plekken te bezoeken tijdens je volgende reis naar Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..