Algemeen

Zomervakantie Zweden 2020

De zomervakantie in Zweden in 2020 belooft een geweldige ervaring te worden. Met zijn prachtige natuur, historische steden en unieke cultuur is Zweden een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht, ontspanning aan het water of het verkennen van charmante dorpjes, Zweden heeft voor elk wat wils.

Natuurpracht

Een van de grootste trekpleisters van Zweden is de adembenemende natuur. Het land staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en majestueuze bergen. Tijdens je zomervakantie in Zweden kun je genieten van prachtige wandelingen door de bossen, kajakken op de meren of zelfs het spotten van wilde dieren zoals elanden en beren. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult zeker veel foto’s willen maken van de spectaculaire landschappen.

Historische steden

Naast de natuur heeft Zweden ook een rijke geschiedenis en vele historische steden om te verkennen. Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een absolute must-see. Met zijn kleurrijke gebouwen, smalle straatjes en prachtige architectuur is het een lust voor het oog. Breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis, maak een wandeling door de oude stad Gamla Stan en geniet van het bruisende nachtleven. Andere historische steden die een bezoek waard zijn, zijn Göteborg, Malmö en Uppsala.

Culturele ervaringen

De Zweedse cultuur is uniek en tijdens je zomervakantie kun je genieten van verschillende culturele ervaringen. Probeer traditionele Zweedse gerechten zoals köttbullar (gehaktballetjes) en gravad lax (gemarineerde zalm), bezoek een traditionele Zweedse sauna (bastu) of maak kennis met de Zweedse traditie van fika, waarbij je geniet van koffie en gebak met vrienden of familie. Daarnaast zijn er tal van festivals en evenementen die plaatsvinden tijdens de zomermaanden, zoals het Midzomerfeest, waarbij de langste dag van het jaar wordt gevierd.

Activiteiten voor het hele gezin

Als je op vakantie gaat met het gezin, hoef je je in Zweden geen moment te vervelen. Er zijn tal van activiteiten die geschikt zijn voor zowel jong als oud. Breng een bezoek aan Astrid Lindgren’s World, een themapark gebaseerd op de verhalen van Pippi Langkous en andere bekende Zweedse kinderboeken. Of ga naar het Vasa Museum in Stockholm, waar je een goed bewaard gebleven 17e-eeuws oorlogsschip kunt bewonderen. Daarnaast zijn er veel speeltuinen, dierentuinen en waterparken verspreid over het hele land.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de zomervakantie in Zweden door te brengen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het handig om Zweedse kronen bij je te hebben, aangezien niet alle plaatsen creditcards accepteren. Daarnaast is het aan te raden om een goede muggenspray mee te nemen, vooral als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen. Het weer kan in de zomermaanden variëren, dus het is verstandig om kleding in laagjes mee te nemen, zodat je je kunt aanpassen aan de temperatuur.

Kortom, de zomervakantie in Zweden in 2020 belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Met zijn prachtige natuur, historische steden, unieke cultuur en activiteiten voor het hele gezin is Zweden de ideale bestemming voor een zomervakantie. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een geweldige tijd in dit prachtige Scandinavische land!

Rating post

Je houd misschien ook van..