Algemeen

Zweden met hond: een avontuurlijke vakantie

Als hondenliefhebber is het heerlijk om samen met je trouwe viervoeter op vakantie te gaan. Zweden is een prachtig land om te ontdekken en biedt vele mogelijkheden voor een vakantie met je hond. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, zwemmen in meren of het verkennen van steden, Zweden heeft het allemaal. In dit artikel lees je alles over een vakantie in Zweden met je hond.

Reizen naar Zweden met je hond

Voordat je op vakantie gaat naar Zweden met je hond, is het belangrijk om te weten welke regels er gelden voor het reizen met huisdieren. Je hond moet bijvoorbeeld een geldig Europees dierenpaspoort hebben en gechipt zijn. Daarnaast moet je hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid en moet je een geldig bewijs van deze vaccinatie kunnen laten zien. Ook moet je hond behandeld zijn tegen teken en wormen.

Als je met de auto naar Zweden reist, is het belangrijk om te weten dat je hond niet los in de auto mag zitten. Je kunt een speciale hondenriem of -tuigje gebruiken om je hond veilig vast te zetten tijdens de reis. Daarnaast is het verstandig om regelmatig pauzes te nemen zodat je hond even kan uitstrekken en plassen.

Als je met het vliegtuig naar Zweden reist, is het belangrijk om te checken welke regels er gelden voor het reizen met huisdieren. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan alleen kleine honden toe in de cabine, terwijl grotere honden in het vrachtruim moeten reizen. Het is belangrijk om je hond goed voor te bereiden op de reis en eventueel een kalmerend middel te geven als je hond snel gestrest raakt.

Activiteiten met je hond in Zweden

Zweden biedt vele mogelijkheden voor activiteiten met je hond. Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten:

 • Wandelen in de natuur: Zweden heeft prachtige natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen met je hond. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park Abisko of het Nationaal Park Sarek.
 • Zwemmen in meren: Zweden heeft vele meren waar je heerlijk kunt zwemmen met je hond. Let wel op dat niet alle meren geschikt zijn voor honden, dus check van tevoren of honden zijn toegestaan.
 • Stedentrip: Zweden heeft vele mooie steden die je kunt verkennen met je hond. Denk bijvoorbeeld aan Stockholm, Göteborg of Malmö.
 • Hondensleeën: In de winter kun je in Zweden hondensleeën. Dit is een unieke ervaring waarbij je samen met je hond door de sneeuw kunt racen.

Accommodaties in Zweden met je hond

Als je op vakantie gaat naar Zweden met je hond, is het belangrijk om te weten welke accommodaties honden toestaan. Gelukkig zijn er vele accommodaties in Zweden waar honden welkom zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Vakantiehuizen: In Zweden kun je vele vakantiehuizen huren waar honden zijn toegestaan. Vaak hebben deze vakantiehuizen een omheinde tuin waar je hond veilig kan spelen.
 • Campings: Op vele campings in Zweden zijn honden welkom. Let wel op dat niet alle campings honden toestaan, dus check van tevoren of honden zijn toegestaan.
 • Hotels: In sommige hotels in Zweden zijn honden welkom. Let wel op dat niet alle hotels honden toestaan, dus check van tevoren of honden zijn toegestaan.

Praktische tips voor een vakantie in Zweden met je hond

Als je op vakantie gaat naar Zweden met je hond, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Neem voldoende voer en water mee voor je hond. In sommige gebieden in Zweden is het lastig om voer en water te vinden.
 • Neem een EHBO-kit mee voor je hond. Het kan altijd gebeuren dat je hond zich bezeert tijdens een wandeling.
 • Let op teken en andere parasieten. In sommige gebieden in Zweden komen veel teken voor, dus controleer je hond regelmatig op teken.
 • Respecteer de natuur en andere mensen. Laat geen afval achter en houd je hond aan de lijn als dat nodig is.

Conclusie

Zweden is een prachtig land om te ontdekken samen met je hond. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, zwemmen in meren of het verkennen van steden, Zweden biedt vele mogelijkheden voor een vakantie met je hond. Zorg wel dat je goed voorbereid op reis gaat en check van tevoren welke regels er gelden voor het reizen met huisdieren. Met deze tips kun je optimaal genieten van een avontuurlijke vakantie in Zweden met je hond.

Rating post

Je houd misschien ook van..