Algemeen

Zweden met de auto

Zweden is een prachtig land om met de auto te verkennen. Het land heeft een uitstekend wegennetwerk en de natuur is adembenemend. In dit artikel geven we je tips en informatie over het rijden in Zweden en de mooiste routes die je kunt nemen.

Rijden in Zweden

Als je met de auto naar Zweden gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het verplicht om overdag met dimlicht te rijden en moet je altijd een gevarendriehoek en veiligheidshesje bij je hebben. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de maximumsnelheid op de snelwegen 110 km/u is en op de andere wegen 90 km/u. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/u.

Verder is het goed om te weten dat er in Zweden tolwegen zijn. Je kunt deze tol betalen met een creditcard of contant geld. Ook zijn er in Zweden veel rotondes. Het is belangrijk om hier goed op te letten, omdat het verkeer van rechts voorrang heeft.

De mooiste routes

Er zijn veel mooie routes die je met de auto kunt rijden in Zweden. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste routes voor je op een rijtje gezet:

1. De Kustweg (Kustvägen)

De Kustweg is een prachtige route langs de oostkust van Zweden. De route begint in Härnösand en eindigt in Örnsköldsvik. Onderweg kom je langs pittoreske vissersdorpjes, mooie stranden en indrukwekkende kliffen. Ook kun je onderweg een bezoek brengen aan het Höga Kusten-brug, dat een van de langste hangbruggen van Europa is.

2. De Zweedse Merenroute (Svenska Sjöars Väg)

De Zweedse Merenroute is een route van ongeveer 500 kilometer door het hart van Zweden. De route begint in Örebro en voert je langs vele meren en bossen. Onderweg kun je genieten van de rust en de stilte van de Zweedse natuur. Ook kun je een bezoek brengen aan de stad Karlstad, die aan het grootste meer van Zweden ligt.

3. De Koningsroute (Kungsvägen)

De Koningsroute is een historische route die al sinds de middeleeuwen bestaat. De route loopt van Härnösand naar Jämtland en voert je langs oude kerken, kastelen en ruïnes. Ook kun je onderweg genieten van de prachtige natuur van Zweden.

Overnachten in Zweden

Als je met de auto door Zweden reist, is het belangrijk om te weten waar je kunt overnachten. Gelukkig zijn er in Zweden veel mogelijkheden om te overnachten, van campings tot hotels en vakantiehuizen. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

1. Campings

Er zijn veel campings in Zweden waar je kunt overnachten. De meeste campings hebben goede faciliteiten, zoals douches, toiletten en een keuken. Ook kun je op veel campings een hut of stuga huren, als je geen eigen tent of caravan hebt.

2. Hotels

Als je liever in een hotel overnacht, zijn er ook genoeg opties in Zweden. Vooral in de steden zijn er veel hotels te vinden. Het is wel verstandig om van tevoren te reserveren, omdat het in het hoogseizoen druk kan zijn.

3. Vakantiehuizen

Als je met een grotere groep reist, kan het handig zijn om een vakantiehuis te huren. Er zijn veel vakantiehuizen te huur in Zweden, van kleine huisjes tot grote villa’s. Vaak liggen de vakantiehuizen midden in de natuur, waardoor je optimaal kunt genieten van de rust en de stilte.

Conclusie

Zweden is een prachtig land om met de auto te verkennen. Het land heeft een uitstekend wegennetwerk en de natuur is adembenemend. Als je met de auto naar Zweden gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de verplichte uitrusting en de tolwegen. Gelukkig zijn er in Zweden veel mogelijkheden om te overnachten, van campings tot hotels en vakantiehuizen. De mooiste routes in Zweden zijn de Kustweg, de Zweedse Merenroute en de Koningsroute. Kortom, Zweden is een fantastische bestemming voor een autovakantie!

Rating post

Je houd misschien ook van..