Algemeen

Zweden accommodatie: waar te verblijven tijdens je reis naar Zweden

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen, is het vinden van de juiste accommodatie een belangrijk onderdeel van je reisplanning. Zweden heeft een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot gezellige hostels en traditionele Zweedse huisjes. In dit artikel zullen we de verschillende soorten accommodaties in Zweden bespreken en enkele tips geven om de perfecte accommodatie te vinden voor jouw reis.

Hotels in Zweden

Als je op zoek bent naar luxe en comfort, zijn er tal van hotels in Zweden die aan je wensen voldoen. Van grote internationale ketens tot kleine boutique hotels, er is voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire hotels in Zweden zijn:

 • Grand Hotel Stockholm – gelegen in het hart van Stockholm, biedt dit hotel een prachtig uitzicht op de stad en een scala aan luxe voorzieningen.
 • Icehotel – gelegen in het noorden van Zweden, biedt dit hotel een unieke ervaring waarbij je slaapt in een kamer gemaakt van ijs en sneeuw.
 • Treehotel – gelegen in het noorden van Zweden, biedt dit hotel accommodatie in boomhutten die zijn ontworpen door verschillende architecten.

Hostels in Zweden

Als je op zoek bent naar betaalbare accommodatie, zijn hostels een goede optie. Zweden heeft een groot aantal hostels verspreid over het hele land, die geschikt zijn voor reizigers met een beperkt budget. Enkele van de meest populaire hostels in Zweden zijn:

 • City Backpackers Hostel – gelegen in het centrum van Stockholm, biedt dit hostel een gezellige sfeer en een scala aan voorzieningen.
 • STF Vandrarhem Stockholm – gelegen in de wijk Södermalm in Stockholm, biedt dit hostel betaalbare accommodatie en een prachtig uitzicht op de stad.
 • STF Abisko Turiststation – gelegen in het noorden van Zweden, biedt dit hostel accommodatie in een prachtige omgeving en is het een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Abisko National Park.

Campings in Zweden

Als je van kamperen houdt, is Zweden een geweldige bestemming. Het land heeft een groot aantal campings, variërend van eenvoudige campings tot campings met uitgebreide voorzieningen. Enkele van de meest populaire campings in Zweden zijn:

 • Lisebergsbyn – gelegen in Göteborg, biedt deze camping accommodatie in stacaravans en tenten en heeft het een scala aan voorzieningen, waaronder een zwembad en een speeltuin.
 • Stensö Camping – gelegen in de buurt van Kalmar, biedt deze camping accommodatie in stacaravans en tenten en heeft het een prachtig uitzicht op de zee.
 • Söderåsens Camping – gelegen in het zuiden van Zweden, biedt deze camping accommodatie in stacaravans en tenten en is het een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Söderåsen National Park.

Zweedse huisjes

Een van de meest populaire accommodaties in Zweden zijn de traditionele Zweedse huisjes, ook wel bekend als stugor. Deze huisjes zijn meestal gemaakt van hout en bieden een gezellige en rustieke sfeer. Veel Zweedse huisjes zijn gelegen in afgelegen gebieden, waardoor ze een geweldige optie zijn voor reizigers die op zoek zijn naar rust en stilte. Enkele van de meest populaire Zweedse huisjes zijn:

 • Stuga i Värmland – gelegen in de provincie Värmland, biedt deze Zweedse huisje accommodatie voor maximaal zes personen en heeft het een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.
 • Stuga i Dalarna – gelegen in de provincie Dalarna, biedt deze Zweedse huisje accommodatie voor maximaal vier personen en heeft het een gezellige open haard.
 • Stuga i Lappland – gelegen in het noorden van Zweden, biedt deze Zweedse huisje accommodatie voor maximaal zes personen en is het een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Abisko National Park.

Tips voor het vinden van de perfecte accommodatie in Zweden

Of je nu op zoek bent naar luxe of betaalbare accommodatie, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het vinden van de perfecte accommodatie in Zweden:

 • Locatie – bepaal waar je wilt verblijven en zoek accommodatie in de buurt van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken.
 • Budget – bepaal je budget en zoek accommodatie die binnen je budget past.
 • Voorzieningen – bepaal welke voorzieningen belangrijk voor je zijn, zoals gratis wifi, een zwembad of een restaurant.
 • Beoordelingen – lees beoordelingen van andere reizigers om te zien wat zij van de accommodatie vonden.

Conclusie

Zweden heeft een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot gezellige Zweedse huisjes. Of je nu op zoek bent naar luxe of betaalbare accommodatie, er is voor elk wat wils. Door rekening te houden met je locatie, budget, voorzieningen en beoordelingen van andere reizigers, kun je de perfecte accommodatie vinden voor jouw reis naar Zweden.

Rating post

Je houd misschien ook van..