Algemeen

Wat te doen in Stockholm in december

Stockholm, de prachtige hoofdstad van Zweden, is een geweldige bestemming om te bezoeken, vooral in december. De stad is gevuld met magie en charme tijdens de wintermaanden, met tal van activiteiten en attracties om van te genieten. Of je nu houdt van kerstmarkten, winterse activiteiten of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, Stockholm heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele geweldige dingen die je kunt doen in Stockholm in december:

1. Bezoek de kerstmarkten

Een van de hoogtepunten van Stockholm in december zijn de prachtige kerstmarkten. De stad is gevuld met kraampjes die allerlei lekkernijen, handgemaakte ambachten en kerstversieringen verkopen. Een van de meest populaire kerstmarkten is de Skansen Christmas Market, gelegen op het eiland Djurgården. Hier kun je genieten van traditionele Zweedse gerechten, glühwein drinken en unieke cadeaus kopen. Andere kerstmarkten die je kunt bezoeken zijn de Gamla Stan Christmas Market en de Kungsträdgården Christmas Market.

2. Ga schaatsen

Als je van winterse activiteiten houdt, is schaatsen een must in Stockholm. Er zijn verschillende ijsbanen verspreid over de stad waar je kunt genieten van deze leuke activiteit. Een van de meest populaire ijsbanen is Kungsträdgården, gelegen in het hart van Stockholm. Hier kun je schaatsen huren en genieten van het prachtige uitzicht op de stad terwijl je over het ijs glijdt. Andere ijsbanen die je kunt bezoeken zijn de Vasaparken Ice Rink en de Eriksdalsbadet Ice Rink.

3. Verken de oude stad (Gamla Stan)

De oude stad van Stockholm, ook wel bekend als Gamla Stan, is een must-visit bestemming, ongeacht het seizoen. In december wordt de oude stad nog magischer, met prachtige kerstversieringen en verlichting. Wandel door de smalle geplaveide straatjes, bezoek de historische bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en de Storkyrkan, en geniet van de gezellige sfeer van de vele cafés en restaurants. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt in Gamla Stan voor wat extra feestelijke sfeer.

4. Bezoek het ABBA Museum

Als je een fan bent van de legendarische Zweedse popgroep ABBA, mag een bezoek aan het ABBA Museum niet ontbreken tijdens je verblijf in Stockholm. Dit interactieve museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de band, met tentoonstellingen van hun iconische kostuums, memorabilia en muziek. Je kunt zelfs meezingen met hun hits in de speciale karaoke-ruimte. Het ABBA Museum is een geweldige plek om te bezoeken, ongeacht het seizoen, maar het is vooral leuk om in december te genieten van de feestelijke sfeer.

5. Maak een boottocht door de archipel

Stockholm is omgeven door een prachtige archipel bestaande uit duizenden eilanden. Een boottocht door de archipel is een geweldige manier om de schoonheid van deze regio te ervaren. In december kun je genieten van een schilderachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte eilanden en de glinsterende wateren. Veel boottochten bieden ook speciale kerstcruises aan, waar je kunt genieten van een feestelijk diner en live muziek aan boord. Dit is een unieke manier om Stockholm en de omliggende eilanden te verkennen tijdens de wintermaanden.

6. Bezoek het Fotografiska Museum

Als je geïnteresseerd bent in fotografie, is het Fotografiska Museum een must-visit attractie in Stockholm. Dit museum is gewijd aan hedendaagse fotografie en organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen van internationaal gerenommeerde fotografen. Het museum heeft ook een prachtig uitzicht op de stad, dus zorg ervoor dat je wat tijd neemt om te genieten van het panoramische uitzicht vanaf het café op de bovenste verdieping. In december organiseert het Fotografiska Museum ook speciale evenementen en tentoonstellingen met een feestelijk thema.

7. Geniet van de Zweedse keuken

Een bezoek aan Stockholm is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke Zweedse keuken. In december kun je genieten van traditionele gerechten die speciaal zijn bereid voor de feestdagen. Probeer de klassieke Zweedse gehaktballetjes, gravad lax (gemarineerde zalm), glögg (Zweedse glühwein) en saffransbullar (saffraanbroodjes). Er zijn tal van gezellige restaurants en cafés in Stockholm waar je kunt genieten van deze heerlijke gerechten en de feestelijke sfeer kunt ervaren.

Stockholm in december is een betoverende bestemming vol met activiteiten en attracties. Of je nu wilt genieten van kerstmarkten, winterse activiteiten, musea of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, er is voor ieder wat wils. Plan je reis naar Stockholm in december en geniet van een onvergetelijke ervaring in deze prachtige stad.

Rating post

Je houd misschien ook van..