Algemeen

Vakanties Stockholm: Ontdek de prachtige hoofdstad van Zweden

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en een van de mooiste steden van Europa. Het is een stad die bekend staat om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis, bruisende cultuur en adembenemende natuur. Stockholm is een perfecte bestemming voor een vakantie, of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een gezinsvakantie of een avontuurlijke reis. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over vakanties in Stockholm.

Bezienswaardigheden in Stockholm

Stockholm heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Gamla Stan: Dit is het oude centrum van Stockholm en een van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleinen.
 • Vasa Museum: Dit museum is gewijd aan het Vasa-schip, een oorlogsschip dat in 1628 zonk en in 1961 werd geborgen. Het museum is een van de populairste attracties van Stockholm.
 • Skansen: Dit openluchtmuseum is een van de oudste ter wereld en toont het leven in Zweden door de eeuwen heen. Hier vind je oude boerderijen, ambachtslieden en dieren uit de Zweedse natuur.
 • Koninklijk Paleis: Dit paleis is de officiële residentie van de koning van Zweden en een van de grootste paleizen ter wereld. Het paleis heeft meer dan 600 kamers en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.
 • Djurgården: Dit eiland is een van de groene longen van Stockholm en een populaire bestemming voor een dagje uit. Hier vind je parken, musea, restaurants en attracties zoals het ABBA-museum en het pretpark Gröna Lund.

Activiteiten in Stockholm

Naast bezienswaardigheden heeft Stockholm ook veel te bieden op het gebied van activiteiten. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 • Boottocht: Maak een boottocht door de archipel van Stockholm en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en de natuur. Er zijn verschillende aanbieders van boottochten, van korte rondvaarten tot dagtochten.
 • Fietstocht: Ontdek Stockholm op de fiets en verken de stad op een actieve en milieuvriendelijke manier. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Stockholm en er zijn ook begeleide fietstochten beschikbaar.
 • Wandeling: Maak een wandeling door de straten van Stockholm en ontdek de verborgen pareltjes van de stad. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, van historische wandelingen tot culinaire wandelingen.
 • Schaatsen: Ga schaatsen op een van de vele ijsbanen in Stockholm en geniet van de winterse sfeer. Er zijn ijsbanen op verschillende locaties in de stad, zoals Kungsträdgården en Vasaparken.
 • Shoppen: Ga winkelen in de trendy wijken van Stockholm, zoals Södermalm en Östermalm. Hier vind je hippe boetiekjes, vintage winkels en designwinkels.

Eten en drinken in Stockholm

Stockholm heeft een bruisende culinaire scene en biedt een breed scala aan restaurants, cafés en bars. Hieronder vind je een aantal aanbevelingen:

 • Fotografiska: Dit museum voor fotografie heeft ook een restaurant met een prachtig uitzicht op de stad. Het menu is geïnspireerd op de Scandinavische keuken en er worden veel biologische en lokale ingrediënten gebruikt.
 • Oaxen Krog: Dit restaurant heeft twee Michelin-sterren en biedt een moderne interpretatie van de Zweedse keuken. Het restaurant is gevestigd op een boot in de haven van Stockholm en heeft een prachtig uitzicht op het water.
 • Hermans: Dit vegetarische restaurant is gelegen op een heuvel in Södermalm en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het menu is geïnspireerd op de internationale keuken en er worden veel biologische en lokale ingrediënten gebruikt.
 • Aifur: Dit restaurant is geïnspireerd op de Vikingtijd en biedt een unieke eetervaring. Het menu bestaat uit gerechten die zijn gebaseerd op oude recepten en er worden veel lokale ingrediënten gebruikt.
 • Absolut Icebar: Deze bar is geheel gemaakt van ijs en biedt een unieke ervaring. Hier kun je genieten van een drankje in een ijzige omgeving, compleet met ijskristallen en ijssculpturen.

Accommodatie in Stockholm

Stockholm biedt een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot budget hostels. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 • Grand Hôtel Stockholm: Dit vijfsterrenhotel is gelegen aan het water en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Het hotel heeft een spa, een restaurant met Michelin-ster en kamers met luxe voorzieningen.
 • Nobis Hotel Stockholm: Dit designhotel is gelegen in het hart van Stockholm en biedt kamers met een eigentijdse inrichting. Het hotel heeft een restaurant, een bar en een fitnessruimte.
 • Generator Stockholm: Dit hostel is gelegen in de trendy wijk Norrmalm en biedt betaalbare kamers en slaapzalen. Het hostel heeft een bar, een restaurant en een lounge.
 • STF Vandrarhem af Chapman: Dit hostel is gelegen op een boot in de haven van Stockholm en biedt kamers met een prachtig uitzicht op het water. Het hostel heeft een restaurant en een bar.
 • Airbnb: Airbnb biedt een breed scala aan accommodaties in Stockholm, van privékamers tot hele appartementen. Dit is een goede optie voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring en willen verblijven bij lokale bewoners.

Conclusie

Stockholm is een prachtige stad die veel te bieden heeft voor reizigers van alle leeftijden en interesses. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur, avontuur of ontspanning, Stockholm heeft het allemaal. Met zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis, bruisende cultuur en adembenemende natuur is Stockholm een perfecte bestemming voor een vakantie. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je vakantie naar Stockholm en ontdek deze prachtige stad zelf!

Rating post

Je houd misschien ook van..