Algemeen

Vakantieparken Zweden kindvriendelijk

Zweden is een prachtig land om met het hele gezin op vakantie te gaan. Het land staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, meren en ruige natuur. Een vakantiepark is een ideale uitvalsbasis om dit alles te ontdekken. Maar welke vakantieparken in Zweden zijn nu echt kindvriendelijk? In dit artikel zetten we de beste vakantieparken voor gezinnen met kinderen op een rijtje.

1. Vakantiepark Orsa Grönklitt

Vakantiepark Orsa Grönklitt is gelegen in het hart van Zweden, in de provincie Dalarna. Het park is omringd door uitgestrekte bossen en biedt een prachtig uitzicht op het Orsasjön meer. Het park heeft een groot aanbod aan activiteiten voor kinderen, zoals een avonturenpark, een kinderboerderij en een zwembad. Ook is er een skigebied in de buurt, wat het park ook in de winter een ideale bestemming maakt.

2. Vakantiepark Leksand Strand

Vakantiepark Leksand Strand is gelegen aan het Siljanmeer, in de provincie Dalarna. Het park heeft een eigen strand en biedt volop mogelijkheden voor watersporten, zoals kanoën en vissen. Ook zijn er diverse speeltuinen en een minigolfbaan op het park te vinden. In de omgeving zijn er diverse attractieparken en dierentuinen te vinden, zoals Tomteland en Orsa Rovdjurspark.

3. Vakantiepark Sunne

Vakantiepark Sunne is gelegen in de provincie Värmland, in het westen van Zweden. Het park heeft een groot aanbod aan activiteiten voor kinderen, zoals een zwembad, een minigolfbaan en een speeltuin. Ook is er een kinderboerderij en een ponyclub op het park te vinden. In de omgeving zijn er diverse attractieparken en dierentuinen te vinden, zoals het Sunne Sommarland en het Värmlands Moose Park.

4. Vakantiepark Idre Fjäll

Vakantiepark Idre Fjäll is gelegen in de provincie Dalarna, in het noorden van Zweden. Het park is gelegen aan de voet van de Idrefjäll, een berg van ruim 1000 meter hoog. Het park biedt volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en raften. Ook is er een zwembad en een speeltuin op het park te vinden. In de winter is het park een ideale bestemming voor wintersportliefhebbers.

5. Vakantiepark Säfsen Resort

Vakantiepark Säfsen Resort is gelegen in de provincie Dalarna, in het midden van Zweden. Het park is omringd door uitgestrekte bossen en biedt volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en vissen. Ook is er een zwembad en een speeltuin op het park te vinden. In de winter is het park een ideale bestemming voor wintersportliefhebbers.

Conclusie

Zweden is een prachtig land om met het hele gezin op vakantie te gaan. De vakantieparken in Zweden zijn over het algemeen kindvriendelijk en bieden volop mogelijkheden voor activiteiten voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar een vakantiepark aan het water of in de bergen, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van het ideale vakantiepark voor jouw gezin.

Rating post

Je houd misschien ook van..