Algemeen

Vakantie in Zweden 2020

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige natuur, rust en ruimte? Dan is Zweden de perfecte bestemming voor jou! In dit artikel lees je alles over een vakantie in Zweden in 2020.

Waarom Zweden?

Zweden is een land dat bekend staat om haar prachtige natuur. Het land heeft uitgestrekte bossen, heldere meren en ruige bergen. Daarnaast is het land dunbevolkt, waardoor je tijdens je vakantie kunt genieten van rust en ruimte. Ook heeft Zweden een rijke cultuur en geschiedenis, waardoor er genoeg te ontdekken valt.

Wanneer op vakantie naar Zweden?

De beste tijd om op vakantie te gaan naar Zweden is in de zomermaanden. In deze periode zijn de dagen lang en is het weer aangenaam. De temperatuur kan oplopen tot zo’n 25 graden Celsius. Ook zijn er in de zomer veel activiteiten te doen, zoals wandelen, fietsen en kanoën.

Wat te doen in Zweden?

Er is genoeg te doen in Zweden tijdens je vakantie. Hieronder hebben we een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet:

  • Wandelen: Zweden heeft prachtige wandelroutes door de natuur. Een bekende route is de Kungsleden, een langeafstandswandeling van zo’n 440 kilometer door het noorden van Zweden.
  • Fietsen: Ook fietsen is populair in Zweden. Er zijn verschillende fietsroutes door het land, zoals de Kattegattleden, een fietsroute langs de westkust van Zweden.
  • Kanoën: Zweden heeft veel meren en rivieren, waardoor het land perfect is om te kanoën. Een bekende route is de Dalsland Canoe Marathon, een kano-evenement dat jaarlijks plaatsvindt in de provincie Dalsland.
  • Stedentrip: Naast de natuur heeft Zweden ook mooie steden, zoals Stockholm, Göteborg en Malmö. Hier kun je genieten van cultuur, geschiedenis en lekker eten.

Waar te verblijven in Zweden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te verblijven tijdens je vakantie in Zweden. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

  • Camping: Zweden heeft veel campings in de natuur. Hier kun je genieten van rust en ruimte en ben je dichtbij de natuur.
  • Vakantiehuis: Een vakantiehuis is een goede optie als je met een groep op vakantie gaat. Er zijn veel vakantiehuizen te huur in Zweden, vaak gelegen in de natuur.
  • Hotel: Als je liever in een hotel verblijft, zijn er genoeg opties in de steden van Zweden. Hier kun je genieten van luxe en comfort.

Coronamaatregelen in Zweden

Net als in de rest van de wereld heeft ook Zweden te maken met het coronavirus. Het land heeft echter een andere aanpak dan veel andere landen. Zo zijn er geen lockdowns geweest en zijn de meeste bedrijven open gebleven. Wel worden er maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals het vermijden van grote groepen en het houden van afstand.

Conclusie

Zweden is een prachtige vakantiebestemming waar je kunt genieten van rust, ruimte en natuur. Er zijn genoeg activiteiten te doen en er zijn verschillende mogelijkheden om te verblijven. Ook in 2020 is Zweden een veilige bestemming, ondanks het coronavirus.

Rating post

Je houd misschien ook van..