Algemeen

Strandvakantie Zweden: genieten van de Zweedse kustlijn

Wanneer je aan een strandvakantie denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Zweden. Toch heeft dit Scandinavische land een prachtige kustlijn met vele mooie stranden. Zweden is dan ook een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een rustige en ontspannen vakantie aan zee. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Zweden en vertellen we je wat je er allemaal kunt doen.

De mooiste stranden van Zweden

Zweden heeft een kustlijn van maar liefst 7.000 kilometer, dus er is keuze genoeg als het gaat om mooie stranden. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste stranden van Zweden:

 • Tylösand: dit strand ligt in de buurt van de stad Halmstad en is een van de populairste stranden van Zweden. Het strand is maar liefst 7 kilometer lang en heeft fijn wit zand. Er zijn vele restaurants en cafés in de buurt, dus je hoeft je hier niet te vervelen.
 • Skrea strand: dit strand ligt in de buurt van Falkenberg en is een van de breedste stranden van Zweden. Het strand is maar liefst 2 kilometer breed en heeft fijn wit zand. Er zijn vele activiteiten te doen, zoals beachvolleybal en windsurfen.
 • Öland: dit eiland ligt aan de oostkust van Zweden en heeft vele mooie stranden. Het eiland is populair onder toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Borgholm en de vuurtoren van Långe Jan.
 • Smögen: dit strand ligt aan de westkust van Zweden en is een van de meest pittoreske stranden van het land. Het strand heeft vele rotsen en kliffen en is populair onder duikers vanwege de vele onderwatergrotten.
 • Ystad: dit strand ligt in het zuiden van Zweden en is een van de meest populaire stranden van het land. Het strand heeft fijn wit zand en is omringd door vele restaurants en cafés.

Activiteiten op het strand

Naast zonnebaden en zwemmen zijn er vele activiteiten te doen op de stranden van Zweden. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

 • Windsurfen: door de vele wind aan de Zweedse kustlijn is windsurfen een populaire activiteit. Op vele stranden kun je windsurflessen nemen en materiaal huren.
 • Kajakken: kajakken is een leuke manier om de Zweedse kustlijn te verkennen. Op vele stranden kun je kajaks huren en er zelf op uit gaan.
 • Beachvolleybal: op vele stranden kun je beachvolleyballen. Er zijn vaak netten aanwezig en soms worden er zelfs toernooien georganiseerd.
 • Duiken: de Zweedse kustlijn heeft vele onderwatergrotten en riffen, dus duiken is een populaire activiteit. Op vele stranden kun je duiklessen nemen en materiaal huren.
 • Fietsen: langs de Zweedse kustlijn lopen vele fietspaden, dus fietsen is een leuke manier om de omgeving te verkennen. Op vele stranden kun je fietsen huren.

Accommodaties aan de Zweedse kustlijn

Er zijn vele accommodaties te vinden aan de Zweedse kustlijn, van campings tot hotels. Hieronder vind je een overzicht van de leukste accommodaties:

 • Campings: langs de Zweedse kustlijn zijn vele campings te vinden. Dit is een leuke manier om te verblijven als je van kamperen houdt. Veel campings hebben ook stacaravans en huisjes te huur.
 • Hotels: er zijn vele hotels te vinden aan de Zweedse kustlijn. Dit is een goede optie als je van meer luxe houdt.
 • Vakantiehuizen: langs de Zweedse kustlijn zijn vele vakantiehuizen te huur. Dit is een leuke optie als je met een groep vrienden of familie gaat.
 • Hostels: er zijn vele hostels te vinden aan de Zweedse kustlijn. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een goedkope accommodatie.

Conclusie

Zweden is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een rustige en ontspannen strandvakantie. Met vele mooie stranden, leuke activiteiten en goede accommodaties is er voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je strandvakantie naar Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..