Algemeen

Schoolvakanties Zweden 2022

Als je van plan bent om in 2022 naar Zweden te reizen, is het handig om op de hoogte te zijn van de schoolvakanties. Zo kun je rekening houden met de drukte en eventuele prijsverhogingen. In dit artikel vind je een overzicht van de schoolvakanties in Zweden in 2022.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie in Zweden wordt ook wel de sportlov genoemd en vindt plaats in week 8. In 2022 is dit van 21 februari tot en met 27 februari. Tijdens deze week zijn veel Zweden vrij en gaan ze op wintersport of andere activiteiten doen. Houd er rekening mee dat het in populaire wintersportgebieden druk kan zijn en dat de prijzen hoger kunnen liggen.

Pasen

Pasen valt in 2022 op 15 en 18 april. In Zweden is Goede Vrijdag (15 april) een officiële feestdag, maar Tweede Paasdag (18 april) niet. Veel Zweden hebben echter wel vrij op deze dag en maken er een lang weekend van. Houd er rekening mee dat sommige winkels en attracties gesloten kunnen zijn op Goede Vrijdag.

Zomervakantie

De zomervakantie in Zweden is verdeeld in verschillende regio’s en loopt van eind juni tot en met augustus. De exacte data verschillen per regio, maar over het algemeen zijn de zomervakanties als volgt:

  • Regio Noord: 13 juni tot en met 19 augustus
  • Regio Midden: 20 juni tot en met 19 augustus
  • Regio Zuid: 20 juni tot en met 19 augustus

Houd er rekening mee dat het in deze periode erg druk kan zijn in populaire vakantiegebieden en dat de prijzen hoger kunnen liggen. Ook zijn sommige attracties en winkels gesloten tijdens de zomervakantie.

Herfstvakantie

De herfstvakantie in Zweden wordt ook wel de höstlov genoemd en vindt plaats in week 44. In 2022 is dit van 31 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze week zijn veel Zweden vrij en gaan ze vaak op vakantie naar het buitenland of maken ze een tripje binnen Zweden. Houd er rekening mee dat het in deze periode druk kan zijn op de luchthavens en dat de prijzen hoger kunnen liggen.

Kerstvakantie

De kerstvakantie in Zweden is verdeeld in twee delen: jullov en mellandagslov. Jullov begint op 22 december en duurt tot en met 6 januari. Mellandagslov begint op 27 december en duurt tot en met 9 januari. Tijdens deze periode zijn veel Zweden vrij en vieren ze kerst en oud en nieuw. Houd er rekening mee dat sommige winkels en attracties gesloten kunnen zijn op kerstavond (24 december) en nieuwjaarsdag (1 januari).

Conclusie

Als je van plan bent om in 2022 naar Zweden te reizen, is het handig om rekening te houden met de schoolvakanties. Tijdens deze periodes kan het drukker zijn en kunnen de prijzen hoger liggen. Door op de hoogte te zijn van de schoolvakanties kun je je reis beter plannen en optimaal genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Rating post

Je houd misschien ook van..