Algemeen

Rondreis Zweden Denemarken: Ontdek de Schoonheid van Scandinavië

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie in Scandinavië, dan is een rondreis door Zweden en Denemarken een geweldige optie. Deze landen bieden een prachtige natuur, rijke geschiedenis en cultuur, en een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de hoogtepunten van een rondreis door Zweden en Denemarken.

Dag 1-3: Stockholm, Zweden

Je rondreis begint in de prachtige stad Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Stockholm is gebouwd op veertien eilanden en wordt omringd door water, waardoor het een van de mooiste steden van Europa is. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

 • Bezoek het Koninklijk Paleis, waar je de wisseling van de wacht kunt zien en de prachtige kamers van het paleis kunt verkennen.
 • Maak een wandeling door de oude stad, Gamla Stan, met zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige cafés.
 • Bezoek het Vasa Museum, waar je het enige bewaard gebleven 17e-eeuwse oorlogsschip ter wereld kunt zien.

Dag 4-6: Göteborg en de Zweedse westkust

Na Stockholm reis je naar Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden. Hier kun je genieten van de prachtige Zweedse westkust en de archipel van Göteborg. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Bezoek het Maritiem Museum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de scheepvaart in Zweden.
 • Maak een boottocht door de archipel van Göteborg en geniet van het prachtige uitzicht op de eilanden en de zee.
 • Bezoek het pittoreske vissersdorpje Fjällbacka, waar de beroemde Zweedse schrijfster Camilla Läckberg haar boeken heeft gesitueerd.

Dag 7-9: Kopenhagen, Denemarken

Na Zweden is het tijd om Denemarken te ontdekken. Je begint in de prachtige stad Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

 • Bezoek het beroemde pretpark Tivoli, dat al sinds 1843 bestaat en nog steeds een van de populairste attracties van Kopenhagen is.
 • Maak een wandeling door de kleurrijke wijk Nyhavn, met zijn oude huizen, gezellige cafés en restaurants.
 • Bezoek het beroemde standbeeld van de Kleine Zeemeermin, dat is geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen.

Dag 10-12: Odense en Funen, Denemarken

Na Kopenhagen reis je naar het eiland Funen, dat bekend staat om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

 • Bezoek het geboortehuis van Hans Christian Andersen in Odense, waar je alles te weten komt over het leven en werk van de beroemde Deense schrijver.
 • Maak een wandeling door het prachtige landschap van Funen, met zijn glooiende heuvels, groene bossen en idyllische dorpjes.
 • Bezoek het kasteel Egeskov, een van de best bewaarde renaissancekastelen van Europa, met zijn prachtige tuinen en parken.

Dag 13-15: Skåne, Zweden

Je rondreis eindigt in het zuiden van Zweden, in de regio Skåne. Hier kun je genieten van prachtige natuur, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten zijn:

 • Bezoek het middeleeuwse stadje Ystad, dat bekend is vanwege de Wallander-boeken en -tv-series.
 • Maak een wandeling door het prachtige natuurgebied Söderåsen, met zijn glooiende heuvels, diepe ravijnen en kristalheldere meren.
 • Bezoek het kasteel van Malmö, dat dateert uit de 16e eeuw en een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Skåne is.

Conclusie

Een rondreis door Zweden en Denemarken is een geweldige manier om de schoonheid van Scandinavië te ontdekken. Van de prachtige stad Stockholm tot de pittoreske dorpjes van Skåne, deze landen bieden een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor alle leeftijden. Dus pak je koffers en ga op avontuur in Scandinavië!

Rating post

Je houd misschien ook van..