Algemeen

Roadtrip Zweden 1 week

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke vakantie waarbij je de prachtige natuur van Zweden kunt ontdekken? Dan is een roadtrip door Zweden van 1 week zeker iets voor jou! In dit artikel lees je alles over de mooiste routes, bezienswaardigheden en tips voor een onvergetelijke roadtrip door Zweden.

Route

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen tijdens een roadtrip door Zweden. Hieronder vind je een voorbeeldroute die je in 1 week kunt afleggen:

 • Dag 1: Stockholm
 • Dag 2: Stockholm – Örebro
 • Dag 3: Örebro – Mora
 • Dag 4: Mora – Sälen
 • Dag 5: Sälen – Rättvik
 • Dag 6: Rättvik – Falun
 • Dag 7: Falun – Stockholm

Deze route brengt je langs prachtige meren, bossen en bergen. Je begint in de bruisende stad Stockholm en eindigt daar ook weer. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Tijdens een roadtrip door Zweden zijn er tal van bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Stockholm: de hoofdstad van Zweden is een prachtige stad met veel historische gebouwen, musea en parken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Vasa Museum, waar je het enige bewaard gebleven 17e-eeuwse oorlogsschip ter wereld kunt bewonderen.
 • Örebro: deze stad ligt aan de oever van het Hjälmarenmeer en heeft een prachtig kasteel dat zeker een bezoek waard is.
 • Mora: deze stad ligt aan het Siljanmeer en is vooral bekend vanwege de Vasaloppet, een langlaufwedstrijd die jaarlijks wordt gehouden.
 • Sälen: dit skigebied is in de winter populair bij wintersporters, maar ook in de zomer kun je hier prachtige wandelingen maken.
 • Rättvik: dit dorpje ligt aan het Siljanmeer en heeft een prachtige kerk die zeker een bezoek waard is.
 • Falun: deze stad staat bekend om de kopermijn, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt hier een rondleiding krijgen en meer leren over de geschiedenis van de mijnbouw in Zweden.

Tips

Om optimaal te genieten van je roadtrip door Zweden, hebben we nog een aantal tips voor je:

 • Zorg voor een goede auto: de wegen in Zweden zijn over het algemeen goed begaanbaar, maar het kan wel eens voorkomen dat je over onverharde wegen moet rijden. Zorg daarom voor een auto die geschikt is voor dit soort wegen.
 • Neem warme kleding mee: ook in de zomer kan het in Zweden ‘s avonds flink afkoelen. Zorg daarom voor warme kleding, zodat je ook ‘s avonds nog lekker buiten kunt zitten.
 • Maak gebruik van de wildkampeerregels: in Zweden is het toegestaan om wild te kamperen, mits je je aan de regels houdt. Zo mag je bijvoorbeeld niet kamperen op privéterrein en moet je minimaal 70 meter van een woning af staan.
 • Probeer lokale gerechten: Zweden staat bekend om zijn heerlijke gerechten, zoals köttbullar (gehaktballetjes) en gravad lax (gemarineerde zalm). Probeer deze gerechten zeker eens tijdens je roadtrip.
 • Geniet van de natuur: Zweden heeft een prachtige natuur met veel meren, bossen en bergen. Maak daarom zeker tijdens je roadtrip een aantal wandelingen en geniet van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Conclusie

Een roadtrip door Zweden van 1 week is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken. Met de hierboven genoemde route, bezienswaardigheden en tips ben je goed voorbereid op een onvergetelijke vakantie. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je roadtrip door Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..