Algemeen

Rijden naar Zweden: Tips en Informatie

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen, is het een goed idee om te overwegen om met de auto te gaan. Rijden naar Zweden kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen en te genieten van de prachtige landschappen. In dit artikel geven we je tips en informatie over het rijden naar Zweden.

Waar moet je op letten voordat je gaat rijden naar Zweden?

Voordat je de weg op gaat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat je auto in goede staat is en dat alle vloeistoffen zijn bijgevuld.
 • Controleer of je autoverzekering geldig is in Zweden.
 • Neem een gevarendriehoek, veiligheidsvest en EHBO-kit mee.
 • Controleer of je een geldig rijbewijs hebt en of deze geaccepteerd wordt in Zweden.
 • Controleer of je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt.

Welke route moet je nemen?

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om naar Zweden te rijden, afhankelijk van waar je vandaan komt. Als je vanuit Nederland komt, kun je het beste via Duitsland en Denemarken rijden. De meest populaire route is via de brug over de Sont tussen Kopenhagen en Malmö. Deze brug is ongeveer 16 kilometer lang en verbindt Denemarken met Zweden.

Als je vanuit België komt, kun je het beste via Duitsland en Denemarken rijden of via Nederland en Duitsland. Het is ook mogelijk om via Frankrijk en Duitsland te rijden, maar dit is een langere route.

Wat zijn de verkeersregels in Zweden?

Als je gaat rijden in Zweden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Hier zijn een aantal belangrijke regels:

 • Je moet altijd met dimlicht rijden, ook overdag.
 • De maximumsnelheid op snelwegen is 110 km/uur.
 • De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km/uur.
 • Je mag niet rijden onder invloed van alcohol.
 • Je moet altijd een veiligheidsvest dragen als je buiten de auto bent op de snelweg of een andere weg met een maximumsnelheid van 50 km/uur of hoger.

Wat zijn de tolwegen in Zweden?

Er zijn een aantal tolwegen in Zweden waar je rekening mee moet houden. De meeste tolwegen zijn geautomatiseerd en werken met een elektronisch systeem dat bekend staat als “AutoPASS”. Als je geen AutoPASS hebt, kun je betalen bij een tolstation of via een app op je telefoon.

De belangrijkste tolweg in Zweden is de “E4 Stockholm – Sundsvall”. Deze weg is ongeveer 400 kilometer lang en loopt van Stockholm naar Sundsvall. Andere tolwegen zijn onder andere de “E6 Göteborg – Malmö” en de “E18 Oslo – Stockholm”.

Wat zijn de beste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens het rijden naar Zweden?

Als je naar Zweden rijdt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen:

 • Stockholm: De hoofdstad van Zweden is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, het Vasa Museum en de oude stad Gamla Stan.
 • De Zweedse archipel: Zweden heeft meer dan 30.000 eilanden en rotsen langs de kust. Een bezoek aan de archipel is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de zee.
 • De Zweedse meren: Zweden heeft duizenden meren, waaronder het Vänernmeer, het grootste meer van Europa.
 • De Zweedse bergen: Zweden heeft ook een aantal prachtige bergen, waaronder de Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden.

Conclusie

Rijden naar Zweden kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen en te genieten van de prachtige landschappen. Zorg ervoor dat je auto in goede staat is en dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en tolwegen. Vergeet niet om te genieten van de bezienswaardigheden en de natuur tijdens je reis!

Rating post

Je houd misschien ook van..