Algemeen

Op vakantie naar Zweden met de auto

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige natuur, rust en ruimte? Dan is Zweden de perfecte bestemming voor jou! En wat is er nu leuker dan met de auto op vakantie gaan? Zo kun je op je eigen tempo het land verkennen en genieten van de mooie omgeving. In dit artikel geven we je tips en informatie voor een onvergetelijke autovakantie naar Zweden.

De route naar Zweden

Vanuit Nederland kun je op verschillende manieren naar Zweden rijden. De meest gebruikelijke route is via Duitsland en Denemarken. Vanuit Nederland rijd je via de A1 naar Duitsland en vervolgens via de A7 en A1 naar Denemarken. Hier kun je de brug over de Sont nemen naar Zweden. Deze brug, de Öresundsbron, verbindt Denemarken en Zweden en is ruim 16 kilometer lang. Een andere optie is om met de veerboot vanuit Duitsland of Denemarken naar Zweden te varen. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Kiel in Duitsland naar Göteborg in Zweden varen.

De mooiste bezienswaardigheden van Zweden

Zweden heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je autovakantie in Zweden:

  • Stockholm: De hoofdstad van Zweden is een prachtige stad om te bezoeken. Bezoek het oude centrum Gamla Stan, het Koninklijk Paleis en het Vasa Museum.
  • De Zweedse archipel: Voor de kust van Stockholm ligt een archipel van ruim 30.000 eilanden. Maak een boottocht en geniet van de mooie natuur en pittoreske dorpjes.
  • De Zweedse meren: Zweden staat bekend om haar vele meren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Vättermeer of het Siljanmeer.
  • De Zweedse natuur: Zweden heeft prachtige natuurparken, zoals Nationaal Park Abisko en Nationaal Park Sarek. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur.
  • De Zweedse kust: De Zweedse kust is ruim 2000 kilometer lang en heeft mooie stranden en pittoreske vissersdorpjes. Bezoek bijvoorbeeld de kustplaatsen Ystad en Helsingborg.

Handige tips voor je autovakantie naar Zweden

Als je met de auto naar Zweden gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Verplichte uitrusting: In Zweden is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos in de auto te hebben. Ook zijn winterbanden verplicht in de periode van 1 december tot 31 maart.
  • Tolwegen: In Zweden zijn er tolwegen waar je tol moet betalen. Dit kan contant of met een creditcard. Zorg dus dat je voldoende contant geld of een creditcard bij je hebt.
  • Wildkamperen: In Zweden is het toegestaan om wild te kamperen, mits je dit op een verantwoorde manier doet. Zorg dat je geen afval achterlaat en respecteer de natuur.
  • Brandstofprijzen: De brandstofprijzen in Zweden zijn hoger dan in Nederland. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis en zorg dat je voldoende brandstof bij je hebt.
  • Verkeersregels: De verkeersregels in Zweden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Let wel op dat de maximumsnelheid op de snelwegen 110 km/u is en dat je overdag altijd met dimlicht aan moet rijden.

Conclusie

Een autovakantie naar Zweden is een geweldige ervaring. Je kunt op je eigen tempo het land verkennen en genieten van de mooie natuur en cultuur. Met de tips en informatie uit dit artikel ben je goed voorbereid op je reis naar Zweden. Veel plezier!

Rating post

Je houd misschien ook van..