Algemeen

Kom niet naar Zweden

De wereld is momenteel in de greep van het coronavirus en veel landen hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook Zweden heeft maatregelen genomen, maar deze zijn anders dan in de meeste andere landen. Daarom is het op dit moment niet verstandig om naar Zweden te reizen. In dit artikel lees je waarom.

De Zweedse aanpak van het coronavirus

Zweden heeft ervoor gekozen om geen lockdown in te voeren, zoals veel andere landen wel hebben gedaan. In plaats daarvan heeft de Zweedse overheid aanbevelingen gedaan, zoals het vermijden van grote bijeenkomsten en het thuiswerken als dat mogelijk is. Ook zijn er maatregelen genomen in de zorgsector, zoals het vergroten van de capaciteit van de intensive care-afdelingen.

Deze aanpak heeft geleid tot veel kritiek, zowel in Zweden als daarbuiten. Het aantal besmettingen en doden in Zweden is hoger dan in de meeste andere Scandinavische landen, die wel een lockdown hebben ingevoerd. Ook zijn er zorgen over de economische gevolgen van de Zweedse aanpak.

Reisadvies voor Zweden

Vanwege de Zweedse aanpak van het coronavirus heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven voor Zweden. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar Zweden worden afgeraden.

Als je toch naar Zweden wilt reizen, moet je er rekening mee houden dat er beperkingen kunnen zijn. Zo kunnen er bijvoorbeeld beperkingen zijn op het gebied van openbaar vervoer en toeristische attracties. Ook kunnen er quarantainemaatregelen worden opgelegd bij aankomst in Zweden.

Wat te doen als je al in Zweden bent

Als je al in Zweden bent en je wilt terug naar Nederland, dan kun je dat doen. Er zijn nog steeds vluchten vanuit Zweden naar Nederland. Wel moet je er rekening mee houden dat er beperkingen kunnen zijn op het gebied van openbaar vervoer en dat er quarantainemaatregelen kunnen worden opgelegd bij aankomst in Nederland.

Als je in Zweden bent en je wilt blijven, dan is het belangrijk om de aanbevelingen van de Zweedse overheid op te volgen. Vermijd grote bijeenkomsten en houd afstand van anderen. Werk thuis als dat mogelijk is en was regelmatig je handen.

Conclusie

Vanwege de Zweedse aanpak van het coronavirus is het op dit moment niet verstandig om naar Zweden te reizen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Zweden. Als je toch naar Zweden wilt reizen, moet je er rekening mee houden dat er beperkingen kunnen zijn en dat er quarantainemaatregelen kunnen worden opgelegd. Als je al in Zweden bent, volg dan de aanbevelingen van de Zweedse overheid op.

Rating post

Je houd misschien ook van..