Algemeen

Kerst in Zweden vakantie

Kerst in Zweden is een magische tijd van het jaar. Het land wordt bedekt met een dikke laag sneeuw en de straten zijn versierd met lichtjes en kerstversieringen. Zweden staat bekend om zijn tradities en gebruiken tijdens de kerstperiode, die teruggaan tot de middeleeuwen. Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke kerstvakantie, dan is Zweden de perfecte bestemming.

De tradities van Kerst in Zweden

De kerstperiode begint in Zweden op 13 december, de dag van Sint Lucia. Dit is een van de belangrijkste feestdagen van het jaar en wordt gevierd met processies van meisjes die kaarsen dragen en traditionele liederen zingen. Het is een prachtig gezicht om te zien en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Een andere belangrijke traditie in Zweden is het versieren van de kerstboom. In tegenstelling tot veel andere landen, versieren de Zweden hun kerstboom pas op kerstavond. Het is een gezellige activiteit waarbij het hele gezin betrokken is. Na het versieren van de boom, wordt er samen gegeten en cadeautjes uitgepakt.

Een ander uniek aspect van Kerst in Zweden is het eten. Op kerstavond wordt er traditioneel een buffet geserveerd met verschillende soorten vis, zoals zalm en haring. Daarnaast worden er ook gehaktballetjes, aardappelen en rode kool geserveerd. Als dessert wordt er vaak rijstpudding gegeten met een amandelsmaak. In sommige delen van Zweden wordt er ook glögg gedronken, een warme drank op basis van rode wijn, kruiden en amandelen.

Activiteiten tijdens Kerst in Zweden

Er zijn tal van activiteiten te doen tijdens Kerst in Zweden. Hieronder vind je een aantal suggesties:

1. Bezoek de kerstmarkten

Er zijn tal van kerstmarkten te vinden in Zweden. De grootste en meest bekende is de kerstmarkt in de oude binnenstad van Stockholm. Hier vind je tal van kraampjes met handgemaakte kerstcadeaus, traditionele Zweedse gerechten en glühwein. Daarnaast zijn er ook kerstmarkten te vinden in andere steden, zoals Göteborg en Malmö.

2. Ga schaatsen

Als er genoeg ijs ligt, dan is schaatsen een populaire activiteit tijdens Kerst in Zweden. Er zijn tal van schaatsbanen te vinden in het hele land, zowel binnen als buiten. Een van de meest populaire schaatsbanen is de ijsbaan op Kungsträdgården in Stockholm.

3. Maak een huskytocht

Een huskytocht is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Tijdens deze tocht word je voortgetrokken door een team van husky’s door de besneeuwde bossen en bergen van Zweden. Er zijn tal van bedrijven die huskytochten aanbieden, zoals Husky Tours Sweden en Lapland Husky Adventures.

4. Ga skiën of snowboarden

Zweden heeft tal van skigebieden die perfect zijn voor een dagje skiën of snowboarden. Een van de meest populaire skigebieden is Åre, dat bekend staat om zijn uitdagende pistes en prachtige uitzichten. Andere populaire skigebieden zijn Sälen en Idre Fjäll.

Conclusie

Kerst in Zweden is een unieke en onvergetelijke ervaring. Het land staat bekend om zijn tradities en gebruiken tijdens de kerstperiode, die teruggaan tot de middeleeuwen. Er zijn tal van activiteiten te doen tijdens Kerst in Zweden, zoals het bezoeken van kerstmarkten, schaatsen, huskytochten en skiën. Als je op zoek bent naar een magische kerstvakantie, dan is Zweden de perfecte bestemming.

Rating post

Je houd misschien ook van..