Algemeen

3 op reis Zweden

3 op reis is een populair reisprogramma van BNNVARA waarin presentatoren Geraldine Kemper, Chris Zegers en Nienke de la Rive Box de wereld over reizen en de mooiste plekken ontdekken. In een van de afleveringen van 3 op reis bezochten de presentatoren het prachtige Zweden. In dit artikel lees je alles over hun avonturen in dit Scandinavische land.

Stockholm

De eerste stop van de presentatoren was de hoofdstad van Zweden, Stockholm. Deze stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd vanwege de vele bruggen en eilanden. Geraldine, Chris en Nienke verkenden de stad per fiets en bezochten onder andere het oude centrum Gamla Stan, het Koninklijk Paleis en het Vasa Museum. Het Vasa Museum is een bijzonder museum waar het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa te bewonderen is. Dit schip zonk tijdens zijn eerste reis in 1628 en werd pas in 1961 weer ontdekt en geborgen.

De Zweedse natuur

Zweden staat bekend om zijn prachtige natuur en dat hebben de presentatoren van 3 op reis ook ervaren. Ze bezochten het eiland Öland, dat bekend staat om zijn mooie stranden en bijzondere flora en fauna. Ook maakten ze een kanotocht door de Zweedse bossen en sliepen ze in een tipi midden in de natuur. Tijdens deze tocht zagen ze elanden en bevers in het wild.

De Zweedse keuken

De Zweedse keuken is niet heel bekend, maar heeft wel een aantal bijzondere gerechten. Zo bezochten de presentatoren een restaurant waar ze Zweedse gehaktballetjes aten, een typisch Zweeds gerecht. Ook proefden ze surströmming, gefermenteerde haring die bekend staat om zijn sterke geur. Dit gerecht is niet voor iedereen weggelegd, maar de presentatoren vonden het wel de moeite waard om te proberen.

De Zweedse cultuur

Naast de natuur en de keuken heeft Zweden ook een rijke cultuur. Zo bezochten de presentatoren het ABBA-museum, waar ze alles leerden over de populaire Zweedse band. Ook bezochten ze het openluchtmuseum Skansen, waar oude Zweedse huizen en boerderijen te zien zijn. Hier konden ze ook zien hoe ambachten als houtsnijden en kaarsen maken vroeger werden uitgevoerd.

Conclusie

Zweden is een prachtig land met een rijke cultuur en een indrukwekkende natuur. De presentatoren van 3 op reis hebben tijdens hun reis veel mooie plekken bezocht en bijzondere ervaringen opgedaan. Of je nu van natuur, cultuur of lekker eten houdt, Zweden heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Rating post

Je houd misschien ook van..