Algemeen

Bezienswaardigheden Oostkust Zweden

De oostkust van Zweden is een prachtige regio met veel bezienswaardigheden. Van historische steden tot prachtige natuurparken, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste bezienswaardigheden van de oostkust van Zweden bespreken.

Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land. De stad is gebouwd op veertien eilanden en wordt omringd door water. Het is een prachtige stad met veel historische gebouwen, musea en parken. Enkele van de hoogtepunten van Stockholm zijn:

 • Het Koninklijk Paleis
 • Het Vasa Museum
 • De oude stad (Gamla Stan)
 • Het Stadhuis
 • Het ABBA Museum

Gotland

Gotland is een eiland voor de oostkust van Zweden en een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en is bezaaid met middeleeuwse kerken, kastelen en ruïnes. Enkele van de hoogtepunten van Gotland zijn:

 • De stad Visby
 • Het Gotlands Museum
 • De ruïnes van de kerk van S:t Karin
 • Het middeleeuwse kasteel van Visborg
 • De grotten van Lummelunda

Öland

Öland is een ander eiland voor de oostkust van Zweden en een populaire vakantiebestemming. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Enkele van de hoogtepunten van Öland zijn:

 • Het kasteel van Borgholm
 • Het Solliden-paleis
 • Het Alvaret-natuurreservaat
 • De vuurtoren van Långe Jan
 • Het Öland Museum

De Zweedse archipel

De Zweedse archipel is een verzameling van duizenden eilanden voor de oostkust van Zweden. Het is een prachtige regio met veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en varen. Enkele van de hoogtepunten van de Zweedse archipel zijn:

 • Het eiland Fjäderholmarna
 • Het eiland Sandhamn
 • Het eiland Grinda
 • Het eiland Utö
 • Het eiland Möja

Nationaal park Stenshuvud

Nationaal park Stenshuvud is een prachtig natuurpark aan de oostkust van Zweden. Het park heeft een rijke flora en fauna en biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Enkele van de hoogtepunten van nationaal park Stenshuvud zijn:

 • De Stenshuvud-berg
 • De witte stranden van Knäbäckshusen
 • De oude vissersdorpjes van Kivik en Vik
 • De vuurtoren van Kivik
 • De Stenshuvud-kerk

Conclusie

De oostkust van Zweden is een prachtige regio met veel bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of cultuur, er is voor ieder wat wils. Van de historische stad Stockholm tot de prachtige Zweedse archipel, er is genoeg te zien en te doen. Plan je volgende vakantie naar de oostkust van Zweden en ontdek deze prachtige regio zelf!

Rating post

Je houd misschien ook van..