Algemeen

Backpacken in Zweden

Backpacken is een populaire manier van reizen voor avontuurlijke reizigers die graag nieuwe plekken willen ontdekken en ervaringen willen opdoen. Zweden is een prachtig land om te backpacken vanwege de uitgestrekte natuur, de vele meren en de vriendelijke bevolking. In dit artikel lees je alles over backpacken in Zweden, van de beste reistijd tot de mooiste plekken om te bezoeken.

Beste reistijd

De beste reistijd om te backpacken in Zweden is van juni tot en met augustus. In deze maanden is het weer het meest aangenaam en zijn de dagen het langst. Het kan in deze periode wel druk zijn op de populaire plekken, dus als je liever wat meer rust hebt kun je ook in mei of september gaan. Houd er wel rekening mee dat het dan wat kouder kan zijn en dat de dagen korter zijn.

Vervoer

Als backpacker kun je in Zweden gebruik maken van het openbaar vervoer, maar het is ook mogelijk om een auto te huren. Het openbaar vervoer is goed geregeld en betrouwbaar, maar kan soms wel wat duur zijn. Een auto huren is handig als je wat meer vrijheid wilt hebben en afgelegen plekken wilt bezoeken. Houd er wel rekening mee dat de wegen in Zweden soms smal en bochtig zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te rijden.

Accommodatie

Als backpacker kun je in Zweden op verschillende manieren overnachten. De meest populaire optie is om te kamperen in de natuur. In Zweden geldt het allemansrecht, wat betekent dat je vrij mag kamperen in de natuur zolang je geen schade aanricht en geen afval achterlaat. Er zijn ook veel campings waar je kunt overnachten als je liever wat meer faciliteiten hebt. Daarnaast zijn er hostels en budgethotels waar je kunt overnachten als je liever binnen slaapt.

Mooiste plekken

Zweden heeft veel mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de mooiste plekken:

  • Stockholm: De hoofdstad van Zweden is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en het Vasa Museum.
  • Lapland: In het noorden van Zweden ligt Lapland, een gebied met uitgestrekte bossen, bergen en meren. Hier kun je het noorderlicht zien en kennismaken met de Sami-cultuur.
  • Göteborg: De op een na grootste stad van Zweden heeft een gezellige sfeer en veel leuke winkels en restaurants.
  • Öland: Dit eiland aan de oostkust van Zweden heeft mooie stranden en een bijzondere natuur. Hier kun je ook het kasteel van Borgholm bezoeken.
  • Kungsleden: Dit is een langeafstandswandeling in het noorden van Zweden die door prachtige natuur voert. Het is een uitdagende wandeling, maar de uitzichten zijn adembenemend.

Conclusie

Backpacken in Zweden is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken. Met de uitgestrekte natuur, de vriendelijke bevolking en de vele bezienswaardigheden is er genoeg te zien en te doen. Of je nu wilt kamperen in de natuur of liever in een hostel slaapt, er zijn genoeg opties voor accommodatie. En met de beste reistijd van juni tot en met augustus kun je optimaal genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Rating post

Je houd misschien ook van..