Algemeen

Vakantie Zweden December

December is een geweldige tijd om een vakantie naar Zweden te plannen. Het land biedt een unieke ervaring tijdens deze wintermaand, met prachtige landschappen, winteractiviteiten en traditionele festiviteiten. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten in de sneeuw of wilt genieten van de gezellige sfeer van de kerstperiode, Zweden heeft voor ieder wat wils.

Waarom Zweden in December?

Zweden in december is betoverend. Het land is bedekt met een dikke laag sneeuw, wat zorgt voor adembenemende landschappen. De bossen en meren zijn bevroren en bedekt met een witte deken, waardoor je het gevoel hebt alsof je in een sprookje bent beland. Bovendien zijn de dagen kort, wat betekent dat je kunt genieten van de magie van de winterse nachten en misschien zelfs het noorderlicht kunt zien.

Daarnaast biedt Zweden in december een breed scala aan winteractiviteiten. Je kunt gaan skiën of snowboarden in een van de vele skigebieden, zoals Åre of Sälen. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, kun je een huskytocht maken door de besneeuwde bossen of een rendiersafari doen. Voor de avontuurlijke reizigers is er ook de mogelijkheid om te ijsvissen of te gaan sneeuwscooteren.

Traditionele Festiviteiten

December is ook de maand van de traditionele festiviteiten in Zweden. Een van de bekendste is Lucia, op 13 december. Tijdens Lucia worden er optochten gehouden waarin meisjes gekleed als Lucia met kaarsen op hun hoofd zingen. Het is een prachtig schouwspel dat je niet mag missen. Daarnaast zijn er tal van kerstmarkten waar je kunt genieten van glühwein, traditionele gerechten en handgemaakte ambachten.

Een andere traditie in Zweden is het vieren van Kerstmis op 24 december. Families komen samen om te genieten van een feestelijk diner en cadeautjes uit te wisselen. Het is een gezellige en warme tijd van het jaar, waarin de Zweedse gastvrijheid volop tot uiting komt.

Bestemmingen in Zweden

Er zijn verschillende bestemmingen in Zweden die perfect zijn voor een vakantie in december. Stockholm, de hoofdstad, is een populaire keuze vanwege de prachtige kerstversieringen en de levendige sfeer. Je kunt de oude stad Gamla Stan verkennen, de kerstmarkt bezoeken op het Stortorget-plein en genieten van een traditioneel Zweeds kerstdiner.

Een andere bestemming is Kiruna, in het noorden van Zweden. Hier kun je de magie van de poolcirkel ervaren en misschien zelfs het noorderlicht zien. Kiruna biedt ook de mogelijkheid om te gaan ijsvissen, sneeuwscooteren en een bezoek te brengen aan het beroemde Icehotel.

Als je op zoek bent naar avontuur, is Abisko National Park een aanrader. Dit park staat bekend om zijn prachtige landschappen en is een geweldige plek om te wandelen, langlaufen en het noorderlicht te bewonderen.

Conclusie

Een vakantie naar Zweden in december is een unieke ervaring. Het land biedt prachtige winterlandschappen, spannende activiteiten en traditionele festiviteiten. Of je nu op zoek bent naar avontuur of wilt genieten van de gezellige kerstsfeer, Zweden heeft voor ieder wat wils. Dus pak je warme kleding in en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie in Zweden in december!

Rating post

Je houd misschien ook van..