Algemeen

Zweden kust vakantie: ontdek de schoonheid van de Zweedse kustlijn

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige natuur, rust en ruimte, dan is een Zweden kust vakantie zeker een aanrader. De Zweedse kustlijn is maar liefst 2400 kilometer lang en biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, vissen of gewoon lekker ontspannen op het strand, de Zweedse kust heeft voor ieder wat wils.

Waarom kiezen voor een Zweden kust vakantie?

Er zijn tal van redenen waarom een vakantie aan de Zweedse kust een goed idee is. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige natuur: de Zweedse kustlijn is adembenemend mooi en biedt een afwisselend landschap van rotsen, bossen, stranden en eilanden.
 • Rust en ruimte: de Zweedse kust is nog relatief onontdekt door toeristen, waardoor je kunt genieten van rust en ruimte.
 • Activiteiten: er zijn tal van activiteiten te ondernemen aan de Zweedse kust, zoals wandelen, fietsen, vissen, kajakken en zeilen.
 • Cultuur: langs de Zweedse kust vind je tal van historische stadjes en dorpjes, waar je kunt kennismaken met de Zweedse cultuur en tradities.
 • Culinair genieten: de Zweedse keuken staat bekend om haar verse visgerechten en andere lokale specialiteiten.

Wat zijn de mooiste plekken aan de Zweedse kust?

Er zijn tal van mooie plekken aan de Zweedse kust, maar hieronder hebben we een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje gezet:

Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en ligt aan de oostkust van het land. De stad wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd vanwege de vele bruggen en eilanden. Bezoek zeker het oude centrum Gamla Stan, waar je kunt wandelen door smalle straatjes en langs kleurrijke huizen. Ook het Vasa Museum, waar het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa te bewonderen is, is een aanrader.

Gotland

Gotland is een eiland voor de oostkust van Zweden en staat bekend om haar prachtige natuur en middeleeuwse stadjes. Bezoek zeker de hoofdstad Visby, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de goed bewaard gebleven stadsmuren en middeleeuwse gebouwen. Ook de kalkstenen rotsformaties bij de kust zijn indrukwekkend.

Bohuslän

Bohuslän is een kustgebied in het westen van Zweden en staat bekend om haar ruige kustlijn en vele eilanden. Bezoek zeker de stadjes Smögen en Fjällbacka, waar je kunt genieten van verse visgerechten en kunt wandelen langs de kust. Ook een boottocht langs de eilanden is een aanrader.

Skåne

Skåne is een kustgebied in het zuiden van Zweden en staat bekend om haar glooiende landschap en pittoreske stadjes. Bezoek zeker het stadje Ystad, dat bekend is van de Wallander-boeken en -tv-serie. Ook het nationale park Söderåsen, waar je kunt wandelen door bossen en langs rivieren, is een aanrader.

Wat zijn de beste activiteiten aan de Zweedse kust?

Er zijn tal van activiteiten te ondernemen aan de Zweedse kust, hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • Wandelen: er zijn tal van wandelroutes langs de Zweedse kust, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten.
 • Fietsen: huur een fiets en verken de kustlijn op eigen tempo.
 • Vissen: de Zweedse kust is een paradijs voor sportvissers, met tal van vissoorten zoals zalm, forel en snoek.
 • Kajakken: huur een kajak en verken de kustlijn vanaf het water.
 • Zeilen: huur een zeilboot en verken de vele eilanden voor de Zweedse kust.
 • Cultuur: bezoek historische stadjes en dorpjes langs de kust en leer meer over de Zweedse cultuur en tradities.
 • Culinair genieten: proef de lokale specialiteiten, zoals verse visgerechten en Zweedse gehaktballetjes.

Waar kun je het beste verblijven tijdens een Zweden kust vakantie?

Er zijn tal van accommodaties te vinden langs de Zweedse kust, variërend van campings en vakantiehuizen tot hotels en bed & breakfasts. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

 • Camping: er zijn tal van campings te vinden langs de Zweedse kust, waar je kunt kamperen in de natuur.
 • Vakantiehuis: huur een vakantiehuis aan de kust en geniet van alle rust en ruimte.
 • Hotel: er zijn tal van hotels te vinden langs de Zweedse kust, variërend van budget tot luxe.
 • Bed & breakfast: verblijf bij een lokale B&B en leer meer over de Zweedse cultuur en tradities.

Conclusie

Een Zweden kust vakantie is een aanrader voor iedereen die houdt van prachtige natuur, rust en ruimte. De Zweedse kustlijn biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en zeilen, maar ook voor cultuur en culinair genieten. Verblijf in een camping, vakantiehuis, hotel of bed & breakfast en ontdek de schoonheid van de Zweedse kust.

Rating post

Je houd misschien ook van..