Algemeen

Wintervakantie Zweden 2021: Een onvergetelijke ervaring in de sneeuw

Ben je op zoek naar een unieke wintervakantie in 2021? Overweeg dan eens om naar Zweden te gaan. Dit Scandinavische land staat bekend om zijn prachtige natuur, uitgestrekte bossen en meren, en natuurlijk de sneeuw. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden voor een wintervakantie in Zweden in 2021.

Waarom Zweden?

Zweden is een populaire bestemming voor wintersporters vanwege de uitstekende sneeuwcondities en de vele mogelijkheden voor winteractiviteiten. Maar ook als je niet zo’n fan bent van skiën of snowboarden, is er genoeg te beleven in Zweden tijdens de wintermaanden.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Huskytochten
 • Sneeuwscootertochten
 • Schaatsen op bevroren meren
 • Sneeuwschoenwandelen
 • IJsvissen
 • Sauna’s en hot tubs

Bovendien is Zweden een relatief rustige bestemming, waardoor je kunt genieten van de prachtige natuur zonder de drukte van andere populaire wintersportlanden.

Waar te verblijven?

Er zijn tal van accommodaties in Zweden die geschikt zijn voor een wintervakantie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hotels
 • Cabins
 • Vakantiehuizen
 • Iglo’s
 • Boomhutten

Veel accommodaties bieden ook activiteiten aan, zoals huskytochten of sneeuwscootertochten. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken naar een accommodatie die past bij jouw wensen en interesses.

Wat te doen?

Er zijn tal van activiteiten te doen tijdens een wintervakantie in Zweden. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Huskytochten

Een huskytocht is een onvergetelijke ervaring. Je rijdt op een slee voortgetrokken door een team van husky’s door de besneeuwde bossen en over bevroren meren. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en de stilte om je heen. Er zijn verschillende aanbieders van huskytochten in Zweden, dus er is altijd wel een tocht die past bij jouw niveau en interesses.

Sneeuwscootertochten

Als je op zoek bent naar wat meer snelheid en avontuur, dan is een sneeuwscootertocht misschien iets voor jou. Je rijdt op een sneeuwscooter door de besneeuwde landschappen en geniet van de frisse lucht en de prachtige uitzichten. Ook hier zijn verschillende aanbieders van tochten, dus kijk goed naar de mogelijkheden.

Schaatsen op bevroren meren

Als de omstandigheden goed zijn, dan kun je in Zweden schaatsen op bevroren meren. Dit is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is wel belangrijk om goed te kijken naar de veiligheid en de dikte van het ijs voordat je het meer op gaat.

Sneeuwschoenwandelen

Als je op zoek bent naar een rustige activiteit waarbij je kunt genieten van de natuur, dan is sneeuwschoenwandelen een goede optie. Je loopt op speciale schoenen door de sneeuw en ontdekt zo de prachtige omgeving. Het is een goede manier om te ontspannen en tot rust te komen.

IJsvissen

Als je van vissen houdt, dan is ijsvissen een leuke activiteit om te doen tijdens een wintervakantie in Zweden. Je boort een gat in het ijs en gooit je hengel uit. Ondertussen geniet je van de rust en stilte om je heen. Als je geluk hebt, vang je misschien wel een vis die je ‘s avonds kunt bereiden op de barbecue.

Sauna’s en hot tubs

Na een dag vol activiteiten is het heerlijk om te ontspannen in een sauna of hot tub. Veel accommodaties bieden deze faciliteiten aan, dus kijk goed naar de mogelijkheden. Het is een goede manier om je spieren te ontspannen en tot rust te komen.

Conclusie

Een wintervakantie in Zweden is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu houdt van skiën, snowboarden, huskytochten of gewoon genieten van de prachtige natuur, er is altijd wel iets te doen in Zweden tijdens de wintermaanden. Kijk goed naar de mogelijkheden en boek op tijd, zodat je zeker bent van een onvergetelijke wintervakantie in Zweden in 2021.

Rating post

Je houd misschien ook van..