Algemeen

Tips Zweden vakantie

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Zweden? Dan ben je vast op zoek naar tips om je vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor een onvergetelijke vakantie in Zweden.

1. Kies de juiste periode

De beste periode om naar Zweden te gaan is van juni tot en met augustus. In deze periode zijn de dagen het langst en is het weer het meest aangenaam. Bovendien zijn er in deze periode veel festivals en evenementen in het hele land. Als je van wintersport houdt, kun je het beste in de wintermaanden naar Zweden gaan. Het land heeft dan veel te bieden op het gebied van skiën, snowboarden en langlaufen.

2. Verken de natuur

Zweden staat bekend om zijn prachtige natuur. Maak daarom zeker een wandeling door een van de vele nationale parken, zoals Abisko National Park of Sarek National Park. Ook een kanotocht over een van de vele meren is een aanrader. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen, want je kunt in Zweden veel wilde dieren spotten, zoals elanden, beren en lynxen.

3. Bezoek de steden

Naast de natuur heeft Zweden ook veel mooie steden. Stockholm is de hoofdstad en een absolute must-see. De stad heeft een prachtige oude binnenstad, Gamla Stan genaamd, en veel interessante musea, zoals het Vasa Museum en het ABBA Museum. Andere steden die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Göteborg, Malmö en Uppsala.

4. Proef de Zweedse keuken

De Zweedse keuken is misschien niet zo bekend als de Franse of Italiaanse keuken, maar heeft zeker zijn eigen charme. Probeer bijvoorbeeld eens köttbullar (Zweedse gehaktballetjes), gravad lax (gemarineerde zalm) of smörgåsbord (een uitgebreid buffet met verschillende gerechten). Ook het drinken van een kopje koffie met een kanelbulle (kaneelbroodje) is een typisch Zweedse ervaring.

5. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Zweden is goed geregeld en betrouwbaar. Maak daarom zeker gebruik van de trein of bus om het land te verkennen. Er zijn verschillende treinroutes die je langs de mooiste plekjes van Zweden brengen, zoals de Inlandsbanan en de Bergslagsbanan. Ook kun je met de bus naar afgelegen gebieden reizen, waar je anders niet zou komen.

6. Neem een duik in een meer

Zweden heeft duizenden meren, waarvan er veel geschikt zijn om in te zwemmen. Neem daarom zeker een duik in een van de vele meren die het land rijk is. Het water is vaak erg helder en schoon, en de omgeving is prachtig. Vergeet niet om een handdoek en zonnebrandcrème mee te nemen.

7. Leer een paar Zweedse woorden

Hoewel de meeste Zweden goed Engels spreken, is het altijd leuk om een paar Zweedse woorden te leren. Zo kun je bijvoorbeeld “hej” zeggen als je iemand begroet, “tack” als je bedankt wilt zeggen en “fika” als je een koffiepauze neemt met iets lekkers erbij. Zweden waarderen het als je moeite doet om hun taal te spreken.

8. Ga op zoek naar het noorderlicht

Het noorderlicht, of aurora borealis, is een natuurverschijnsel dat vooral in het noorden van Zweden te zien is. Het is een prachtig schouwspel van groene, rode en paarse lichten aan de hemel. Ga daarom zeker op zoek naar het noorderlicht als je in Zweden bent. De beste periode om het noorderlicht te zien is van september tot en met maart.

Conclusie

Zweden is een prachtig land met veel natuur, mooie steden en een interessante cultuur. Door gebruik te maken van bovenstaande tips kun je optimaal genieten van je vakantie in Zweden. Vergeet niet om een camera mee te nemen, zodat je al je mooie herinneringen kunt vastleggen.

Rating post

Je houd misschien ook van..