Algemeen

Naar Zweden met de auto

Ben je van plan om naar Zweden te reizen en wil je dit doen met de auto? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om een autoreis naar Zweden te plannen en uit te voeren.

Waarom met de auto naar Zweden?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om met de auto naar Zweden te reizen. Ten eerste geeft het je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt stoppen waar je wilt, een omweg maken als je iets interessants ziet en je hoeft je geen zorgen te maken over het openbaar vervoer.

Bovendien is Zweden een prachtig land om met de auto te verkennen. Het landschap is afwisselend en er zijn veel mooie routes die je kunt rijden. Ook zijn er veel kleine dorpjes en steden die je kunt bezoeken en waar je kunt genieten van de Zweedse cultuur.

De route naar Zweden

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om naar Zweden te rijden, afhankelijk van waar je vertrekt. Als je vanuit Nederland komt, kun je het beste via Duitsland en Denemarken rijden. Vanuit België kun je ook via Duitsland en Denemarken rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om via Frankrijk en Duitsland te rijden.

Als je vanuit het zuiden van Europa komt, kun je het beste via Duitsland en Denemarken rijden. Vanuit het oosten van Europa kun je via Polen en Duitsland rijden.

De kosten van een autoreis naar Zweden

De kosten van een autoreis naar Zweden zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand die je aflegt, het type auto dat je hebt en de brandstofprijzen. Hieronder vind je een overzicht van de kosten die je kunt verwachten:

 • Brandstof: de kosten voor brandstof zijn afhankelijk van het type auto dat je hebt en de brandstofprijzen in de landen waar je doorheen rijdt. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €0,15 per kilometer.
 • Tol: als je door Duitsland en/of Denemarken rijdt, moet je tol betalen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de route die je neemt en het type voertuig dat je hebt. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €50,- aan tolkosten.
 • Overnachtingen: als je onderweg wilt overnachten, moet je rekening houden met de kosten hiervan. Dit hangt af van het type accommodatie dat je kiest. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €50,- per nacht.
 • Verzekering: zorg ervoor dat je autoverzekering geldig is in Zweden. Als dit niet het geval is, moet je een tijdelijke verzekering afsluiten. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de duur van je verblijf en het type verzekering dat je kiest.

Waar moet je op letten als je met de auto naar Zweden gaat?

Als je met de auto naar Zweden gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een overzicht:

 • Verkeersregels: de verkeersregels in Zweden zijn anders dan in Nederland. Zo moet je bijvoorbeeld altijd met dimlicht rijden, ook overdag. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels voordat je vertrekt.
 • Winterbanden: als je in de winter naar Zweden gaat, zijn winterbanden verplicht. Zorg ervoor dat je auto is uitgerust met winterbanden voordat je vertrekt.
 • Veiligheid: zorg ervoor dat je auto in goede staat verkeert voordat je vertrekt. Controleer de bandenspanning, de remmen en de verlichting. Neem ook een gevarendriehoek en veiligheidshesjes mee.
 • Documenten: zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt, zoals je paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs en groene kaart.

Bezienswaardigheden in Zweden

Als je met de auto naar Zweden gaat, zijn er veel mooie plekken die je kunt bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van enkele bezienswaardigheden:

 • Stockholm: de hoofdstad van Zweden is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het Vasa Museum en de oude stad Gamla Stan.
 • Göteborg: deze stad aan de westkust van Zweden heeft een gezellige sfeer en veel leuke winkels en restaurants.
 • De Zweedse natuur: Zweden heeft een prachtige natuur met veel meren, bossen en bergen. Bezoek bijvoorbeeld het nationale park Abisko of het meer Vänern.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Zweden te reizen en dit wilt doen met de auto, is dit zeker een aanrader. Je hebt veel vrijheid en kunt het prachtige landschap op je eigen tempo verkennen. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid op pad gaat en dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en andere zaken waar je rekening mee moet houden. Veel plezier met je autoreis naar Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..