Algemeen

Mag je nog naar Zweden op vakantie?

Met de huidige situatie rondom het coronavirus is het begrijpelijk dat veel mensen zich afvragen of het nog wel mogelijk is om op vakantie te gaan naar het buitenland. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of je nog naar Zweden op vakantie mag en wat de huidige regels en richtlijnen zijn.

Reisadvies Zweden

Op dit moment geldt er voor Zweden een geel reisadvies. Dit betekent dat het mogelijk is om naar Zweden te reizen, maar dat er wel risico’s aan verbonden zijn. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen en richtlijnen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het reisadvies op elk moment kan veranderen. Het kan dus zijn dat het reisadvies voor Zweden op korte termijn verandert naar oranje of rood. Houd daarom altijd de actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Maatregelen en richtlijnen in Zweden

Net als in Nederland gelden er in Zweden maatregelen en richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is belangrijk om je hieraan te houden om de kans op besmetting te verkleinen.

Een aantal maatregelen en richtlijnen die op dit moment gelden in Zweden zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was regelmatig je handen met water en zeep
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Vermijd drukke plekken en reis zo min mogelijk met het openbaar vervoer
  • Werk zoveel mogelijk thuis

Daarnaast gelden er in Zweden ook specifieke maatregelen en richtlijnen voor bijvoorbeeld horeca, winkels en openbare ruimtes. Het is belangrijk om je hieraan te houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

Als je terugkomt uit Zweden, geldt er op dit moment geen verplichte quarantaineperiode in Nederland. Wel wordt er geadviseerd om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en je te laten testen bij klachten.

Het is belangrijk om te weten dat het reisadvies en de maatregelen en richtlijnen in zowel Nederland als Zweden op elk moment kunnen veranderen. Houd daarom altijd de actuele informatie in de gaten en bereid je goed voor op je reis.

Conclusie

Op dit moment is het mogelijk om naar Zweden op vakantie te gaan, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen en richtlijnen. Daarnaast kan het reisadvies op elk moment veranderen, dus houd de actuele informatie goed in de gaten.

Als je terugkomt uit Zweden, geldt er op dit moment geen verplichte quarantaineperiode in Nederland. Wel wordt er geadviseerd om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en je te laten testen bij klachten.

Wil je toch liever niet naar het buitenland op vakantie? Er zijn genoeg mogelijkheden om in eigen land te genieten van een welverdiende vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje in de natuur of een stedentrip in eigen land.

Rating post

Je houd misschien ook van..