Algemeen

Bezienswaardigheden Zweden Top 10

Zweden is een prachtig land met een rijke geschiedenis en adembenemende natuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit Scandinavische land. In dit artikel zullen we de top 10 bezienswaardigheden van Zweden bespreken.

1. Stockholm

De hoofdstad van Zweden, Stockholm, is een absolute must-see. Deze stad is gebouwd op veertien eilanden en wordt omringd door water. Het historische centrum, Gamla Stan, is een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra ter wereld. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en prachtige kerken.

2. Göteborg

Göteborg is de op een na grootste stad van Zweden en staat bekend om zijn bruisende cultuur en levendige sfeer. Bezoek de populaire vismarkt, Feskekôrka, waar je heerlijke zeevruchten kunt proeven. Verken ook de wijk Haga, met zijn gezellige cafés en boetiekjes.

3. Malmö

Malmö is een moderne stad met een interessante mix van architectuur. Bezoek de iconische Turning Torso, het hoogste gebouw van Scandinavië, en geniet van het uitzicht over de stad. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door het prachtige Kungsparken.

4. Kiruna

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, breng dan een bezoek aan Kiruna. Deze stad ligt boven de poolcirkel en is de perfecte plek om het noorderlicht te zien. Daarnaast kun je hier ook een bezoek brengen aan de beroemde ijshotel, waar alles, inclusief het meubilair, gemaakt is van ijs.

5. Uppsala

Uppsala is een historische stad met een prachtige universiteit en een imposante kathedraal. Bezoek de botanische tuinen van de universiteit en maak een wandeling door het schilderachtige centrum. Vergeet niet om de indrukwekkende Domkyrka te bezichtigen.

6. Gotland

Gotland is een eiland in de Oostzee en staat bekend om zijn middeleeuwse stad, Visby. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de goed bewaarde stadsmuren. Geniet ook van de prachtige stranden en het schilderachtige landschap van dit eiland.

7. Abisko National Park

Abisko National Park is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kun je genieten van adembenemende wandelroutes, meren en bergen. Het park is ook een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien.

8. Drottningholm Paleis

Het Drottningholm Paleis is een van de best bewaarde koninklijke paleizen in Zweden. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtig voorbeeld van 17e-eeuwse architectuur. Verken de prachtige tuinen en breng een bezoek aan het Chinese Paviljoen.

9. Jokkmokk

Jokkmokk is een stad in het noorden van Zweden en is de perfecte plek om kennis te maken met de Sami-cultuur. Bezoek het Ájtte Museum en leer meer over de geschiedenis en tradities van de Sami-bevolking. Vergeet ook niet om de Jokkmokk Winter Market te bezoeken, een van de oudste markten in Zweden.

10. Vasa Museum

Het Vasa Museum in Stockholm is een van de meest populaire musea van Zweden. Hier kun je het 17e-eeuwse oorlogsschip Vasa bewonderen, dat na 333 jaar op de bodem van de zee werd gevonden en volledig gerestaureerd is. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de maritieme geschiedenis van Zweden.

Dit waren de top 10 bezienswaardigheden van Zweden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of natuur, Zweden heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om deze prachtige plekken te bezoeken tijdens je volgende reis naar Zweden!

Rating post

Je houd misschien ook van..